Stor dansk tøjkæde konkurs

Nyheder
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Den danske tøjkæde er for anden gang gået konkurs.

Mest læste i dag

Selskabet Bertoni Group, der står bag den kendte herretøjskæde Bertoni, er netop blevet taget under konkursbehandling efter egen begæring. 

Det skriver kæden i en pressemeddelelse onsdag ifølge Finans

"Det er meget trist, men desværre udenfor vores kontrol. Det der gør mig mest ked af det, er alle de fantastiske medarbejdere, som nu mister deres job. De har udvist meget stort engagement og kamplyst og har gjort en kæmpe indsats," skriver Lars Jørgensen, bestyrelsesformand i Bertoni Group, i meddelelsen.

Herretøjskæden gik faktisk allerede konkurs første gang tilbage i 2009, og for blot to år siden gik selskabet igennem en rekonstruktion. I den forbindelse blev der givet kapitalindsprøjtning i form af både frisk egenkapital og en ny lånekapital. 

Det ramlede imidlertid sammen med coronakrisen, og i pressemeddelelsen oplyser selskabet, at det ikke har været muligt at komme ovenpå efter de nedlukninger af detailhandlen, der fulgte med.

For os, som ejere, er det desværre en kendsgerning, at vi mister de mange penge, vi har skudt ind i virksomheden gennem de knapt seks år, vi har drevet firmaet. Vores samlede tab udgør et stort tocifret millionbeløb hen over årene," tilføjer Lars Jørgensen.

Ifølge cvr-registret har selskabet knap 80 ansatte i de i alt 11 danske butikker. Bertoni Groups norske datterselskab, Bertoni Norway, er ikke umiddelbart omfattet af konkursen.

Og hvad der skal ske med den danske del af kæden fremadrettet er endnu uvist.

"Det er min opfattelse, at skal Bertoni have en fremtid, bliver det som et led i et større firma, der kan høste synergier ved en sammenlægning," afslutter Lars Jørgensen.

Bertoni har 11 butikker rundt om i Danmark fordelt på Aalborg, Aarhus, Vejle, Kolding, København, Taastrup og Odense.

Kæden har 79 ansatte i Danmark.

Anbefalet til dig