Stor dansk virksomhed lukker og nedlægger 1200 stillinger

18/04/2024

Lucas Andreas

Foto: Danish Crown
Det er anden lukning inden for et år

Mest læste i dag

Det har ikke været nogen hemmelighed, at den seneste tid har budt på udfordringer for Danish Crown, der senest meldte ud, at de lukkede slagteriet i Sæby.

Men slagteriet i Sæby er ikke det eneste, der må lade livet.

Danish Crown har netop annonceret, at virksomheden vil lukke sin store afdeling i Ringsted, hvilket resulterer i nedlæggelsen af næsten 1200 stillinger.

Denne drastiske forandring er del af en større restrukturering inden for firmaet, der har kæmpet med produktionsudfordringer de sidste par år.

"Danish Crown tager nu konsekvensen af to års udfordringer for den danske produktion af slagtegrise, hvor færre grise til slagtning i Danmark har udfordret effektiviteten på koncernens danske slagterier. Derfor samler Danish Crown nu produktionen på færre anlæg og koncentrerer koncernens fremtidige investeringer med øje på at forædle ejernes grise til produkter som bacon og pepperoni, frem for primært at være råvareleverandør til kunder over hele verden." udtaler Danish Crown i en pressemeddelelse.

Denne konsolidering af operationer forventes at frigøre omkring en kvart milliard kroner, som vil blive reinvesteret i virksomheden og potentielt skabe op til 300 nye job på andre anlæg i Horsens, Herning, Vejen, og Blans ved Sønderborg.

Den beslutning om at lukke i Ringsted har ikke været let, understreger CEO Jais Valeur. "Det er en tung beslutning at skulle lukke slagteriet i Ringsted og i særdeleshed at skulle sige farvel til dygtige og vellidte kolleger, men det er et nødvendigt skridt i vores bestræbelser på at udvikle Danish Crowns position som en moderne fødevarevirksomhed.," siger han. Virksomheden har til hensigt at øge effektiviteten og fokusere mere på forædlede produkter til nøglemarkeder i Europa.

Danish Crowns formand, Asger Krogsgaard, forklarer også, at virksomheden gennem årene har måttet justere sin kapacitet flere gange: "Der skal simpelthen ske noget nu, og vi er klar til at dreje på alle de håndtag, vi kan. De sidste 20 år har vi igen og igen skruet op og ned for vores kapacitet. Altså enten ansat eller afskediget hundredvis af medarbejdere."

Denne omstrukturering kommer et år efter lukningen af deres afdeling i Sæby, en begivenhed der sendte flere medarbejdere til Ringsted, som nu også står over for lukning. Lukningen i Ringsted er planlagt til at finde sted i midten af september 2024, hvilket giver virksomheden og de berørte medarbejdere tid til at tilpasse sig de kommende forandringer.

Anbefalet til dig