Stor fejl: Pas på med pastarester i vasken

06/5/22 07:19

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du tænker måske ikke over hvad der sker, hvis du skyller lidt pasta ud i vasken - men det kan gå ret galt.

Hvis du ofte laver pasta derhjemme, så er du sikkert allerede klar over nogle af de største fejl, du skal undgå med pasta. Det inkluderer at hælde pastavandet ud (som du bør gemme for at tykne og tilføje smag til din sauce i stedet).

Pasta kan få dine rør til at tilstoppe, når det tørrer, eller få pastaen til at svulme endnu mere op, når det ligger i vand.

Det skriver Tastingtable.

Du skal ikke bekymre dig for meget, hvis en lille smule pastarest ender ned i vasken. Men hvis du ender med at skylle en betydelig mængde pasta ud, anbefaler Allrecipes lade vandet løbe i 30 sekunder - og bruge koldt vand for at undgå, at pastaen udvider sig yderligere.

Hvis pastaen allerede har forårsaget en tilstopning, foreslår Insider, at du bruger kogende vand eller en blanding af eddike og bagepulver for at forsøge at fjerne tilstopningen.

Der er også andre ting, du kan gøre med den ekstra pasta, udover at smide den ud. Først kan du prøve at gemme den til en anden dag. Kogt pasta er god i tre til fem dage i køleskabet, ifølge Still Tasty. Du kan endda fryse din kogte pasta -så holder den dig god i op til to måneder.

Hvis du har kogt for meget pasta - og ikke gider at spise samme ret to dage i træk, så kan du genopvarme pastaen, og lave en anden sauce.

En pastasalat, pastatære eller en wok-ret er bestemt heller ikke en dårlig idé.