Stor fugl jager forsvarsløs harekilling: Heldigvis er hjælpen nær

Nyheder
I løbet af foråret ligger harekillingerne i skovbunden. Foto: Shutterstock
En stor fugl havde udset sig en lille harekilling som sit næste måltid.

Lige nu læser andre også

Onsdag fortæller Dyrenes Beskyttelse en opløftende historie på deres Facebook-side.

Traditionelt er foråret fyldt med advarsler om, at man skal holde sig fra de små dyreunger, som passer sig selv i skovbunden. Nu deler organisationen dog et dejligt eksempel på, hvordan mennesker hjælper en af de små forsvarsløse skabninger. 

Historien starter dramatisk. Her var en endte en gruppe børn som dagens helte, da de greb ind i naturens - sædvanligvis grufulde - gang. 

"For to uger siden fik en harekilling sig en grum oplevelse, da den blev spottet af en krage, som havde udset sig den lille fyr som sit næste måltid. Heldigvis så en gruppe børn det hele, som besluttede sig for at jage kragen væk."

Træffer beslutning i fællesskab

Børnene var dog ikke sene til at tage sagens i egen hånd, og det skulle vise sig, at de vidste præcis, hvordan man opfører sig i sådan en situation. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse. 

"Da de var bekymrede for harekillingen, samlede de den op i et håndklæde og tog den med hjem i deres sandkasse, hvor de skyndte sig at ringe 1812 efter hjælp, da vores dyreredder ankom til stedet, blev den lille harekilling tjekket for skrammer - men heldigvis fejlede den ikke noget udover en lille, overfladisk blodnæse."

Der var dog ingen tvivl om, at harekillingen skulle tilbage til sin mor, hvis det overhovedet var muligt. Det viste det sig lykkeligvis, at det var. 

"I fællesskab med børnene besluttede dyreredderen at sætte harekillingen ud igen, så den kunne blive genforenet med sin mor og utroligt nok sad haremor oprejst og ventede på sin unge til trods for, at det var højlys dag, og der blev holdt godt øje, mens hendes unge blev sat tilbage på marken."

Du kan se billeder af den lille harekilling, som lykkeligvis klarede skærene, lige her: 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig