Stor glæde hos Dronning Margrethe: 'Jeg er i den grad rørt'

Foto: Aalborg Stift / Casper Tybjerg

Dronning Margrethe viser stor glæde over, at det igen er blevet muligt for danskerne at være sammen - og hun er rørt over, at så mange vil hilse på hende

Der bør ikke herske tvivl om, at dronning Margrethe har en stor kærlighed til og interesse for traditionelle folkedragter.

Læs også

Morten Olsen indlagt i flere uger

Af denne grund var det også en rigtig god dag for den danske dronning, da hun på sidstedagen af sit sommertogt lagde vejen forbi den lille vadehavsø Fanø, der ligger ud for Esbjerg.

Til trods for, at hun sejlede rundt med Dannebrog, var hendes ankomst til Fanø en kende anderledes, end de andre steder, hvor hun lagde til. Hun var nemlig nødt til at ankomme i kronebil på den lokale færge.

Det skyldtes, at Dannebrog simpelthen er for stort et skib og dermed stikker for dybt til, at det er muligt at lægge til ved den lille vadehavsø.

Da dronning Margrethe ankom til øen, blev hun mødt af en stor samling af folk, der havde iført sig Fanødragten, hvilket var til stor glæde for den danske dronning.

"Jeg har altid vidst, at der var en stærk tradition her på Fanø, og jeg har glædet mig til at se dragterne. Og det er morsomt at se, at det bliver bevaret så fint. At folk går så meget op i at bevare Fanødragten. Det er virkeligt morsomt," lød det fra dronning Margrethe ifølge HER og NU.

Det er dog ikke kun Fanødragten, der er en tradition, der bliver holdt i live på Fanø. Det er også gældende for folkedansen, som fortsat dyrkes på øen. Foran Fanø Museum blev dronning Margrethe derfor mødt med opvisning i dans og folkemusik.

Oprindeligt skulle dronningen have været på dette sommertogt sidste år, men grundet corona blev det udskudt med et år. At hun endelig kunne drage ud på sit sommertogt, har tydeligvis skabt stor glæde hos dronningen.

Læs også

Brud aflyste sit bryllup: Gæsterne ville ikke gennemføre hendes vilde krav

"Det er virkeligt noget, man er glad for. Det er dejligt at kunne komme ud igen og komme de steder, man har glædet sig til at se. Og se mange mennesker igen. Vi glæder os alle sammen over, at vi kan være sammen. Det har været nogle dejlige dage, og jeg er i den grad rørt over, at folk er kommet ud for at hilse og vinke. Det har været rigtigt festligt," lød det fra hende.