Stor hundesag: Spiste grus i desperation

Af: Ida Hansson

|

17/02/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
17 Golden Retrievere er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i en usædvanlig stor hundesag.

Mest læste i dag

Hundene kommer fra et dødsbo, hvor de igennem længere tid har gået for selv, og flere af hundene var derfor faretruende tynde, da de ankom til internatet i Brande. Det oplyser Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om fire hvalpe og 13 voksne hunde. Hundene kommer fra et dødsbo, hvor de formentlig igennem længere tid har måttet klare sig selv, før det blev opdaget, at ejer var gået bort. 

Nogle af hundene var i dårligere stand end andre, og i mangel på mad har de derfor spist grus. Det var særligt to af hundene, som var meget tynde, da de ankom til internatet.

- Det er en trist sag, hvor hundene har gået lang tid for sig selv, før de blev fundet, hvilket også kunne ses på hundenes tilstand. Da hundene blev opdaget, blev de derfor straks bragt til Brande Internat, hvor vores dyrlæger og personale har taget sig godt af dem, og sørget for at de fik alt den hjælp, de havde brug for, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Da hundene blev undersøgt af dyrlægen, havde et par af de tyndeste skader på tænderne. Det kan tyde på, at de har spist grus i et forsøg på at opnå en mæthedsfornemmelse ved at fylde maven, fordi de simpelthen ikke har kunne komme til anden mad.

Det er et stort arbejde og kræver særlige kompetencer at tage så mange hunde ind på et internat. En del af dem har været igennem en lang proces, hvor deres maver skulle vænnes til at spise igen, så hundene kunne komme tilbage på normal vægt.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig