Stor mærkedag venter forude: Kronprinsparret glæder sig

Kronprinsparret kigger frem mod en sød mærkedag. Foto: Shutterstock
I år skal kronprinsparret fejre en helt særlig mærkedag.

Mest læste i dag

I år er der i hvert fald to danskere, der glæder sig til, at sommeren går på hæld og kalenderbladet viser september. De to er kronprins Fredrik og kronprinsesse Mary. Til september er det nemlig tyve år siden, at de to mødtes tilfældigt på en bar i en Australien. Et helt tilfældigt møde på en sensommeraften, der skulle ende med at skrive sig ind i både kongerækken og danmarkshistorien. 

I september 2000 var kronprins Frederik i Australiens hovedstad Sydney, da landet netop dette år var vært for De Olympiske Lege, hvor kronprinsen deltog i officielt øjemed. 

En aften skulle kronprinsen og nogle venner en tur i byen. De startede på The Regent Hotel, hvorefter de fortsatte til baren The Slip Inn, der ligger på Sussex Street lige midt i Sydney. 

En ren tilfældighed

En af andre gæster på The Slip Inn - Mary Donaldson - kendte tilfældigvis en af de andre gæster i kronprins Frederiks selskab, og derfor blev de præsenteret for hinanden. Og så opstod magien. 

Det var Beatrice Tarnawski, som var Marys bekendte og tilfældigt endte i kronprins Frederiks selskab den aften i september. Hun har sidenhen fortalt, at hun ikke gjort noget særligt for at få de to kommende turtelduer til at fatter interesse for hinanden. Lige så snart hun havde præsenteret dem for hinanden, så flød samtalen helt naturligt. 

Den samtale fortsatte angiveligt hele aftenen i gårdhaven, imens kronprins Frederik og den kommende kronprinsesse Mary lærte hinanden at kende. I år kan de så fejre tyve år sammen, de mange minder og at de har fået fire børn sammen. 

 

Anbefalet til dig