Stor mystik: DR aflyser program

24/03/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det er med modstridende forklaringer, at udsendelsen aflyses.

Mest læste i dag

Det er blevet bekræftet, DR skrotter lørdagens udsendelse af 'Tæt på sandheden', som indeholdt et interview med Ahmed Samsam fra fængslet.

Samsam, der er blevet dømt som syrienskriger, hævder, at han arbejdede som agent for de danske efterretningstjenester, i tiden, han befandt sig i Syrien, hvorfor han altså skulle være fejlagtigt dømt.

Men af en eller anden årsag er interviewet ikke klar til at blive delt med omverden, mener DR.

"Tæt på sandheden' til på lørdag var simpelthen ikke klar til udsendelse, fordi et indslag om Samsam-sagen ikke nåede at blive klar. Det beklager vi selvfølgelig, men lover vores seere, at vi vender stærkt tilbage næste uge," kommer det fra programmets redaktør, Lasse Bjørch, i en udtalelse til Ekstra Bladet gennem DR's presseafdeling.

DR forklarer herefter, at det "ikke giver mening at sende et halvt program". Dog ønsker DR ikke at komme det nærmere lige nu, hvorfor man blot må afvente.

Programmets vært, Jonathan Spang, forklarer i en sms til Ekstra Bladet, at aflysningen faktisk skyldes noget helt andet - nemlig DR's egne krav.

"'Tæt på sandheden' udgår i denne uge, da DR har strammet deres krav omkring et specifikt indslag om Ahmed Samsam så meget, at vi ikke har mulighed for at efterkomme det. Vi skulle efterprøve alt journalistisk arbejde, der er lavet uden for DR og lave forelæggelse for alle, vi omtaler, bl.a. de spanske myndigheder."

Slutteligt skriver værten, at man som en mindre satireredaktion desværre ikke har mulighed for dette, og i samme ombæring undskylder han for, at de ikke kan levere 'Tæt på sandheden' i denne uge.

På deres egen Facebook-side var der elleres blevet delt et opslag om, at man kunne købe bilet til en "helt særlig udsendelse med eksklusivt indhold med en af Danmarks mest omdiskuterede personer".

Et arrangement, som skulle have fundet sted fredag 15:30, men som hjemmesiden nu bekræfter, er blevet aflyst.

Anbefalet til dig