Stor nedtur for Lukas Graham

Foto: Shutterstock.com

Træerne vokser ikke ind i himlen, selvom Lukas Graham kan bryste sig af at have vadet fra den ene succes til den anden.

Man kan ikke komme udenom, at Lukas Grahams popularitet hurtigt tog fart, hvorefter de oplevede at vade fra den ene succesoplevelse til den anden. Men, som man siger, så vokser pengene ikke på træerne, hvilket man især oplevede under coronakrisen, som fik tvunget musikbranchen i knæ efter at have fremtvunget aflysning af koncerter og festivaller. 

Og det er naturligvis også noget, der kommer til udtryk, når man tager et kig på bandets indtægter.

Læs også

Jesper Sørensen deler glædelig nyhed

Regnskabet fra selskabet, som styrer "indspilningen, produktion samt salg og distribution af musik", hvilket er kerneforretningen for Lukas Graham, er nemlig netop blevet offentliggjort, hvor man også tydeligt kan se, at indtægten har taget et smæk. 

Det skriver SE og HØR.

Bruttofortjenesten i 2019 lød på 8.755.192 kroner, som dog sidste år er dalet til 5.291.733 kroner, som dermed betyder, at indtjeningen er faldet med mere end tre millioner kroner. 

Lukas Graham er dog hurtig til at skyde skylden på krisen. 

"Selskabet har i året været påvirket negativt af virkningerne af Covid-19, som følge af aflyste koncerter og festivaler," skriver han i regnskabet.

Og når man ser mod dette år, er der heller ikke høje forventninger at spore.

"Vores forventning til 2021 er i høj grad påvirket af Covid-19 restriktionerne, da det ikke har været muligt at afholde koncerter i første halvår af 2021, hvorefter det kun vil være muligt at afholde koncerter i begrænset omfang. Ledelsens forventning er derfor at selskabets omsætning og indtjening i 2021 vil være negativt påvirket af Covid-19."

Men det er dog værd at notere, at Lukas ikke ligefrem skal begynde at bekymre sig om sin økonomi, eftersom opsparingen i firmaet er 4.661.001 kroner. 

Firmaet tæller tre ansatte, som til sammen modtog 3.350.718 kroner i løn, hvor det dog uden tvivl var Lukas, der var den bedst betalte. 

Læs også

UEFA straffer England