Stor nyhed fra Digitaliseringsstyrelsen: Nu er der nyt om kørekort-appen

Nyheder
Foto: Privat
Nu er der nyt om den populære app.

Mest læste i dag

I november 2020 blev det digitale kørekort tilgængeligt for danskerne, og i dag har cirka 2,3 millioner borgere downloadet den.

Tilbage i november 2023 slog Datatilsynet fast, at appen overtrådte GDPR-lovgivningen ved at gemme data om alle danskere med kørekort - selv dem der ikke benyttede den digitale udgave.

Disse data omfattede ikke kun navn og kørekortnummer, men også følsomme oplysninger som CPR-numre, helbredsoplysninger og strafbare forhold.

Digitaliseringsstyrelsen har nu reageret ved at introducere en opdatering, som gør kål på problemerne.

Sådan skriver Inputmag via Version2.dk.

Selvom opdateringen forbedrer sikkerheden, medfører den også noget mere kedeligt. Nemlig længere ventetid for nye brugere, der ønsker at oprette et digitalt kørekort.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at det nu kan tage op til 25 timer at få godkendt en ny bruger.

"Ændret oprettelsesforløb for nye brugere. Det tager nu nye brugere op til 25 timer, at gennemføre en oprettelse af sit digitale kørekort," lyder meldingen.

Heldigvis gælder den lange ventetid kun for førstegangsbrugere. Når en bruger først har oprettet sig i appen, vil fremtidige oprettelser, for eksempel ved skift af mobiltelefon, kunne ske uden forsinkelse.

Med den nye opdatering har Digitaliseringsstyrelsen taget et vigtigt skridt i retning af at beskytte borgernes personlige data, samtidig med at de fortsat tilbyder en praktisk digital løsning til kørekortbrugere.

Så hvis du ikke har opdaget det, kan du med fordel hoppe ind i din App Store eller Google Play Butik og få sikret, at dine data ikke er i fare.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig