Stor nyhed fra dronning Margrethe: Nu kan danskerne godt glæde sig

29/9/21 06:30

Sarah Steenfeldt

Hvert år taler dronning Margrethe til danskerne, på årets sidste dag. Foto: Kim Refslund, DR ©
Nu er der gode nyheder fra dronning Margrethe.

I de seneste tre år har man kunne følge med i en julekalender på Kongehusets Instagram-konto. 

Faktisk startede det allerede i 2016, hvor dronning Margrethe satte skub i en digital julekalender - men i de seneste tre år, har det været den samme nissefamilie danskerne har kunne følge. 

Nissefamilien er lavet i karton - som både er designet og klippet af dronningen selv. 

Det fremgår af beskrivelsen af julekalenderen. 

Julekalenderen med den lille nissefamilie har været en kæmpe succes - og nu er der altså godt nyt. For dronning Margrethe har en julegave i ærmet til danskerne. 

Nu kommer nisserne nemlig ud i den "virkelig verden" i form af en bog. Der er mere præcist tale om en julekalender i bog form.

Bogens titel er "Kongehusets Julekalender. Nissernes danmarkskort". 

Kommer vidt omkring 

Du kan få fingrene i den nye julekalender med de elskede nisser, når den udkommer den 25. oktober.

”I en skuffe på Hendes Majestæt Dronningens modtagelsesværelse på Amalienborg ligger et særligt kort. Det er Nissernes danmarkskort, hvorpå seks røde krydser viser, hvor julestemning findes, hvis den af en eller anden årsag ikke opstår af sig selv i december. Kortet vogtes af Dronningens lille nissefamilie, og heldigvis er det mange år siden, at nisserne har været nødt til at tage kortet i brug. Også i år finder Dronningen kortet og nisserne frem, når kalenderen tager hul på den tolvte måned. Men i år er der noget, som ikke er, som det plejer at være …”, sådan står der om bogen hos blandt andet Bog & Idé.

Det afsløres også, at læseren kommer vidt omkring på en række danske slotte. I julekalenderen besøger nisserne også snedkerværkstedet på Amalienborg, Hendes Majestæt Dronningens garageanlæg, dronning Ingrids gamle hattedepot og Christian den 10.s billiardrum.

Foto: Bog & Idé

Foto: Bog & Idé

Der er også et visit ved prins Henriks skrivebord, på Kongeskibet dannebrog og et smit forbi Holger Danske - og meget mere. 

Nissernes danmarkskort er lavet i samarbejde med Hendes Majestæt Dronningen, der også har skabt historiens fire nissefigurer – som læseren selv kan klippe ud efter de skabeloner, Dronningen har tegnet. Bogen er rigt illustreret med en lang række fotografier fra Kongehusets egne gemakker og arkiver samt stemningsfulde illustrationer af Peter Bay Alexandersen.

Klik her for at læse flere nyheder