Stor nyhed fra Kongehuset: Nu skal det være

28/4/22 08:01

Sarah Steenfeldt

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nu lyder der en spændende melding fra Kongehuset.

Den 14. januar i år var en stor dag. Her havde dronning Margrethe nemlig 50-års regeringsjubilæum.

Oprindeligt var det meningen, at Hendes Majestæt skulle have været fejret i starten af året, i forbindelse med den store dag.

Sådan blev det dog ikke, for i januar hærgede coronavirussen fortsat voldsomt i Danmark. Derfor måtte en stor del af fejringen udskydes.

Det var derfor kun statsråd, Folketingets fejring og kranselægning ved graven hos Frederik den 9. og dronning Ingrids grav, der blev gennemført i januar. 

Nu skal det endelige være - og Kongehuset melder nu ud, at der kommer en helt ny ekstra fejring.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Markeres med flere begivenheder

I pressemeddelelsen står der blandt andet, at i hele 2022 vil Hendes Majestæts 50-års regeringsjubilæum markeres og højtideligholdes.

Den førstkommende begivenhed er lørdag den 21. maj, hvor Tivoli markerer dronningens jubilæum med aktiviteter for gæster i haven og en balletgalla i Koncertsalen. 

"Majestæten vil blandt andet besøge Pantomimeteatret, Tivoligardens skrædder og der plantes et jubilæumstræ midt i Tivoli. Om aftenen vil dansere fra blandt andet Hamburg Ballett, Royal Ballet i London, Paris Opera, New York City Ballet og Den Kongelige Ballet optræde i en balletgalla, der overværes af Dronningen og den kongelige familie. Dagen i Tivoli afsluttes med festfyrværkeri," lyder det om denne begivenhed.

Efter denne begivenhed følger mange flere. 

Du kan se hele programmet her.