Stor nyhed fra Mads Steffensen

Foto: UNICEF

Sammen med en lang række andre kendte danskere giver Mads Steffensen nu en håndrækning til dem, der står bagerst i køen

UNICEF Danmark har søsat en kampagne, hvor kendte danskere som Mads Steffensen, Nicolaj Kopernikus, Ida Auken, Mogens Lykketoft, Lykke Friis, Cecilie Beck, Anja Takacs, Louisa Lorang, Anne Hjernøe, Pelle Hvenegaard, Rasmus Brohave, Anette Kristine Poulsen og mange flere stolt viser overarmen frem.

Det gør de for at markere deres støtte til en ny indsamling, der skal sikre COVID-19-vaccinationer til frontpersonalet i verdens fattigste lande, fortæller organisationen i en pressemeddelesle. 

Pandemien er først ovre, når hele verden er vaccineret. Men mens danskerne kan se lyset for enden af tunnellen i løbet af sommeren og først på efteråret, så står de fattigste lande bagerst i køen, og mange voksne – fra frontpersonale til forældre – venter stadig på at få deres stik. For mange er det fortsat uklart, hvornår de overhovedet kan begynde at drømme om en vaccine. Mens mere end hver tredje dansker er færdigvaccineret i Danmark, gælder det samme for kun mindre end 1 % af voksne i lav-og mellemindkomstlandene.

Læs også

Hvepseinvasion kan være på vej midt i skøn dansk sommer

Sammen heler vi en såret verden

Et UNICEF-blåt plaster skal være med til at markere, at helingen af verden er i gang. Kendte danskere står nu sammen for at hjælpe UNICEF med at indsamle midler og finansiering til den globale vaccinealliance, COVAX. Det gør de ved at bære et blåt plaster på overarmen.

Det tæller alt fra anerkendte fagpersoner som Mia Wagner, Astrid Haug og Lykke Friis til afholdte influencers som Rasmus Brohave, Anja Takacs, StineStregen, Dorte Bak, Conni Lagergren Schmidt og Veninderne. Også resten af danskerne kan få fingrene i det blå plaster. For kun 25 kroner kan danskerne hjælpe frontpersonalet i de fattigste lande: Sygeplejersker, jordemødre, læger og andet sundhedspersonale bliver vaccinerede via COVAX, så de igen kan tage kærligt hånd om de syge og de udsatte. Det er præcis den samme udfordring, som det danske frontpersonale har oplevet.

”Vi hjælper bedst alle verdens børn ved at vaccinere de voksne, som beskytter og hjælper dem i deres hverdag. Derfor har vi stor fokus på frontpersonale og lærere, så børnene igen kan blive hjulpet, hvis de er syge, og så de kan komme tilbage til skolen,” fortæller Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

Danskerne kan hjælpe dem, der står bagerst i køen. Det blå plaster kan købes hos shop.unicef.dk til 46 kroner. Ligeledes kan danskerne donere direkte til indsatsen – via UNICEFs hjemmeside: UNICEF.dk/plaster.

Læs også

Slår alarm: Disse danskere er særligt udsatte lige nu

 

 

 

Læs også