Stor nyhed fra Magnus Heunicke: Nu sker det

09/06/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sundhedsministeren deler nu det glade budskab på Twitter

Mest læste i dag

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller nu en god nyhed. Det sker i et opslag på Twitter. Her fortæller ministeren, at kurven - i hvert fald for nu - ser ud til at være knækket.    For første gang i lang tid er kontakttallet nemlig under 1.0.   Kontakttallet er særlig vigtigt og et af de nøgletal, som myndighederne har holdt øje med, fordi det viser, hvordan epidemien opfører sig. Hvis tallet er under 1.0, så aftager epidemien, hvis det er 1.0, så står epidemien i stampe men er det derimod over 1.0, så er den i vækst.    Magnus Heunicke tilskriver særligt to ting æren for, at tallet nu igen er på den rigtige side af 1.0.

Siger tak

"Nu slår sæsoneffekten og vaccinerne endelig igennem," skriver sundhedsminister Magnus Heuncike på det sociale medie Twitter.
"Kontakttallet er beregnet til 0,8."
Det glæder forståeligt nok ministeren, der i den anledning sender en tak til både "menige" danskere og det frontlinjepersonale, der hele vejen gennem pandemien har hjulpet til på teststeder, vaccinationssteder og på landets hospitaler.    "Venner, det ser søreme ud til, at vi har en aftagende epidemi i Danmark," udtaler Magnus Heunicke, inden han sender en tak af sted:

"Tak til alle for kæmpe indsats m test & opsporing og for den flotte opbakning til vaccinationsindsatsen."
 

Anbefalet til dig