Stor nyhed fra MobilePay: Det får det af konsekvenser for dig

Nyheder
Foto: Shutterstock
En af danskernes meget brugte apps er onsdag på banen med en nyhed

Lige nu læser andre også

Danske Bank, der står bag MobilePay, fortæller onsdag, at de har indgået aftale med OP Financial Group fra Finland og konsortiet af banker bag Vipps fra Norge om at fusionere de tre mobilbetalingsselskaber MobilePay, Vipps og Pivo.

"Ambitionen er at skabe Europas bedste og mest komplette digitale pengepung. Virksomheden vil blive en af de største bankejede mobilbetalingsaktører i Europa med 11 millioner brugere og over 330.000 butikker og webshops som kunder."

Parterne fortæller, at de ønsker at bruge de forenede kræfter til yderligere at styrke produktudvikling og innovation og derved levere markedets førende kundeoplevelser inden for betalingsløsninger – og samtidig give brugere og erhvervskunder adgang til de bedste af hinandens nuværende løsninger. Desuden planlægger parterne at satse kraftigt på e-handel, som vokser stærkt i disse år, og sikre brugerne mulighed for at betale mobilt på tværs af landegrænser.

”MobilePay har været en fantastisk succes. I Danske Bank er vi stolte over at have udviklet MobilePay, som leverer gratis, brugervenlige og innovative løsninger til vores brugere og nemme og fleksible betalingsformer til virksomheder, foreninger og offentlige institutioner. Det er imidlertid omkostningskrævende at konkurrere med globale konkurrenter på dette område. MobilePay må blive en del af noget større for at få større skala og kunne samle investeringer til yderligere innovation af attraktive løsninger til vores kunder,” siger Glenn Söderholm, Head of Personal & Business Customers i Danske Bank, og fortsætter:

”Ingen konstellation er bedre end at gå sammen med norske Vipps, der matcher MobilePay perfekt. Samtidig er det en stor styrke, at Pivo, ejet af Finlands største bank, OP, også deltager i fusionen. Vi er stolte af at bidrage til at skabe en ny og fremtidssikret fintech-virksomhed i Norden, og Danske Bank vil fortsat være en dedikeret medejer af den nye virksomhed.”

Det kommer det til at betyde for dig

MobilePay vil fortsætte med at eksistere som brand i dets nuværende markeder. Det betyder, at de fleste private brugere og erhvervskunder vil derfor ikke opleve, at den nye virksomhed ændrer noget ved deres brug af MobilePay, bortset fra at nye innovative løsninger vil dukke op i hastigere tempo, bekræfter virksomhederne i pressemeddelelsen. 

”Med samlingen af en række velkendte brands i ét fælles selskab står vi stærkt og sikrer den fornødne skala til fortsat hastig vækst. Vi rækker samtidig ud mod andre ledende banker og platforme, der på sigt måtte ønske at indgå i dialog. Ikke mindst er det centralt for os, at MobilePays tætte samarbejde med de øvrige danske banker kan fortsætte. Andre bankers mulige deltagelse kan yderligere understøtte ambitionen om at skabe en stærk europæisk aktør på betalingsområdet,” siger Claus Bunkenborg, CEO for MobilePay og kommende medlem af direktionen i den nye virksomhed.

Det oplyses desuden, at den fusionerede forretning vil etablere den fælles teknologiplatform med udgangspunkt i Vipps’ 'platform, som er uafhængig af ejerbankerne og kører fuldt ud i public cloud. Med den fælles tekniske platform og styrkede udviklingsmuskel, vil det blive væsentligt lettere og hurtigere at sende nye kvalitetsprodukter og løsninger på markedet til gavn for brugere og erhvervskunder.

 

Anbefalet til dig