Plantorama i Hørsholm har netop sået frøet til det nye restaurantkoncept, Restorama, hvor hele familien kan få en helstøbt restaurantoplevelse. Restorama slår dørene op 6. maj til en åbningsweekend fuld af aktiviteter.
Navnet Restorama er en kombination af det engelske ’rest’, som betyder hvil, og det græske ’horama’, der betyder syn eller udsigt. Med andre ord: Tag et hvil, og besku omgivelserne. Det er netop det, som er tanken bag det nye restaurantkoncept i Plantorama i Hørsholm. Det skriver Plantorama i en pressemeddelelse.
"Når man bliver sulten, kan man få sig et tiltrængt hvil på førstesalen, hvor Restorama og legeområdet Spirestrup ligger side om side. På den måde kan far og mor nyde maden og en udsigt over de mange flotte og frodige planter, mens ungerne kan lege ved siden af," siger Jan Stavnskær Sørensen, der er centerchef i Plantorama i Hørsholm.
Ud over legeområdet Spirestrup er også Espresso House og Hansens Isbar placeret sammen med restauranten på førstesalen i Hørsholm.
Aktivitetsrig åbningsweekend
Restorama i Hørsholm slår dørene op få dage før Mors Dag den 9. maj. I den anledning er hele åbningsweekenden spækket med aktiviteter for såvel mor som resten af familien. Der vil blandt andet være en stor Mors Dags-brunch akkompagneret af livemusik på førstesalen.
"I åbningsweekenden kommer nogle af vores leverandører på besøg og fortæller om de mange lækre specialiteter, vi kan byde på. Og alle børnene kan få en goodiebag med hjem, som blandt andet indeholder farveblyanter og malebog og også nogle økologiske frø, som de kan prøve at dyrke hjemme i vindueskarmen," siger Helle Egholm Lorentzen, der er foodchef i Restorama i Hørsholm.
Helle Egholm Lorentzen, der er foodchef i Restorama i Hørsholm, ser frem til et byde gæsterne velkommen i den nye restaurant. Foto: PR - Plantorama.
Serveres i drivhus
At en tur i Plantorama skal være en oplevelse for alle – ikke mindst børnene – er en vigtig del af have- og oplevelsescenterets DNA. Man kan følge, hvordan krydderurterne, der anvendes i maden, bliver dyrket midt i restauranten, og for at gøre planteuniverset ekstra spændende for de mindste serveres børnemenuerne i drivhuse med tilhørende frø, som man efterfølgende kan dyrke, når man kommer hjem.
"Vores børnemenuer bliver serveret i små drivhuse, og så vælger børnene selv hvilke frø, de vil have med. Det kan for eksempel være ærte- eller karsefrø, som vokser hurtigt, og som de fleste synes smager godt. Og så står vi selvfølgelig også klar med gode råd til, hvordan man eksempelvis kan bruge sin høst i madlavningen derhjemme," lyder det fra Helle Egholm Lorentzen.
Foto: PR - Plantorama