Stor nyhed fra populært DR-program: "Helt enestående"

Foto: DR

Nu er der nyt fra et af de programmer, som langt de fleste - hvis ikke alle - danskere har stiftet bekendtskab med

Denne sommer drager ’Vores Sommervejr’ ud, hvor blikket kan vandre langt og himlen er høj. Turen går nemlig rundt til det vildeste Danmark: De fem danske nationalparker samt en enkelt naturpark. Det fortæller DR mandag i en pressemeddelelse. Her er sigtet med turen rundt i landet helt klart.

"Vi vil gerne samle danskerne om sommervejret på TV ved både at være helt tæt på mennesker og begivenheder og tæt på vejret," fortæller Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Vejret. 

"Vores nationalparker er helt enestående, fordi de vidner om, hvordan vejret og klimaet har formet vores land gennem årtusinder, og hvor forskellige områderne er, selv om vi bevæger os inden for en radius på nogle få hundrede kilometer."

Sommertogtet indledes i den eneste naturpark, der er med på turen, nemlig Naturpark Lillebælt. Det er fra uge 26, der er den første uge i skolernes sommerferie. Herfra kører DR-vejrbilen videre til Mols Bjerge, Nationalpark Thy, Kongernes Nordsjælland, Vadehavet og slutter i uge 31 i Skjoldungernes Land ved Lejre. DR’s faste vejrværter er med på skift en uge ad gangen. Det er Søren Jacobsen, Anders Brandt, Louise Gade og Mikael Jarnvig.

Læs også

Søren Brostrøm med ny udmelding om vacciner

Her kommer de forbi

"På vores sommertogt plejer vi at tage os god tid til både vejrudsigter og til at fortælle de historier, vi møder rundt omkring i landet. Som regel er det historier, hvor vejret spiller en rolle, men det kan også være en god, lokal historie, som ikke nødvendigvis har så meget med vejret at gøre. Vi vil gerne samle danskerne om sommervejret på TV ved både at være helt tæt på mennesker og begivenheder og tæt på vejret," siger Anders Kern Boje.

Der samtidig løfter sløret for, hvornår Vejret kommer forbi hvilke parker.

  • Uge 26: Naturpark Lillebælt med vært Søren Jacobsen
  • Uge 27: Mols Bjerge med vært Anders Brandt
  • Uge 28: Nationalpark Thy med vært Louise Gade
  • Uge 29: Kongernes Nordsjælland med vært Mikael Jarnvig
  • Uge 30: Vadehavet med vært Søren Jacobsen
  • Uge 31: Skjoldungernes Land med vært Anders Brandt

’Vores Sommervejr’ løber fra uge 26 til uge 31 og sendes mandag til torsdag efter TV-Avisen kl. 18.55 på DR1 og DRTV. Fredag med sammendrag fra ugen, som sendes fra vejrstudiet på Dokk1 i Aarhus.