Stor nyhed: IKEA løser corona-problem

04/10/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: IKEA i Aarhus
Problemet er vokset større siden nedlukningerne begyndte

Mest læste i dag

I takt med at temperaturen falder, bruger vi mere tid i hjemmet, og indeklimaet bliver i højere grad afgørende for vores helbred og velvære. Og efter en tid med utallige timer tilbragt i hjemmet er vigtigheden af godt indeklimaet netop kommet i fokus. Alt fra pollen og støvpartikler til dampe og lugte fra madlavning er skyld i indendørs luftforurening, der kan påvirke vores helbred. Endda i sådan en grad at den luft, vi indånder i vores eget hjem, kan være mere forurenet end luften udendørs

Det gør IKEA nu noget ved, fortæller butiksgiganten i en pressemeddelelse

"Efter et år med mange timer tilbragt i hjemmet er godt indeklima kun blevet vigtigere for vores mentale såvel som fysiske helbred. For at forbedre de mange menneskers luftkvalitet lancerer IKEA luftrenseren STARKVIND, den seneste tilføjelse til IKEA Homes smartserie," skriver IKEA - og fortsætter:

"Med ambitionen om at skabe et bedre liv i hjemmet gennem ordentlig luftkvalitet, god nattesøvn og smarte løsninger lancerer IKEA nu STARKVIND, det nyeste produkt i rækken af smartprodukter, der forbedrer indeklimaet. Luftrenseren kommer i to modeller - den ene som fritstående luftrenser og den anden som integreret del af et sofabord

Dette er resultatet

“Vi har altid ønsket at designe en luftrenser med et IKEA-look, som er prisvenlig og passer ind i ethvert hjem. Vi spurgte os selv, hvordan vi bedst muligt kunne integrere funktionalitet og den viden, vi har om boligindretning og livet i hjemmet i designet af en luftrenser. STARKVIND luftrenser er resultatet,” siger Henriette Ekholm, indretningschef i IKEA Danmark.

STARKVIND er designet til indendørs brug i rum, der er op til 20 m2. Luftrenseren er både veldesignet, effektiv og kan kombineres med den trådløse kontrolenhed TRÅDFRI såvel som IKEA Home smart-app. Andre indarbejdede smart-funktioner er fx børnesikringsindstillinger, indikatorer på filterskift og indbyggede luftkvalitetssensorer, der opfanger luftbårne partikler.

Luftrenseren har fem forskellige ventilatorhastigheder, et auto-mode og trepartsfiltersystem. Ét filter fanger store partikler som hår og støv, et andet mindre luftbårne partikler såsom pollen, og et tredje filtrerer gas og forurenende stoffer og reducerer ubehagelig lugt fra fx røg og madlavning.

TRYK HER OG VEND TILBAGE TIL FORSIDEN

 

 

Anbefalet til dig