Stor nyhed om kronprinsesse Mary: "Æresgæst"

22/06/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Mary er en, man kan se op til, lyder det nu

Mest læste i dag

Når Lolland International School åbner til august, skal det fejres med en festlig åbningsceremoni, hvor kronprinsesse Mary har sagt ja til at være æresgæst. Lolland International School er Danmarks første internationale folkeskole, fortæller skolen. 

"Det er et unikt, Cambridge-certificeret, tosproget skoletilbud, der henvender sig primært til børn fra internationale familier, der er i Danmark for at arbejde. Det gælder ikke mindst de mange medarbejdere fra byggeriet af den faste forbindelse over Femern Bælt, som i de kommende år ventes at tilføre området op mod 5.000 ekstra arbejdspladser pr. år.," skriver Lolland International School i en pressemeddelelse. 

"Skolen ventes at blive et nyt, internationalt miljø, hvor elever med vidt forskellig baggrund, kultur, nationalitet og sprog gensidigt vil påvirke og udfordre hinanden – som kommende verdensborgere i et globalt klasseværelse. Samtidig skal skolen være med til at skabe fællesskab, sikre en sund integration og bygge bro på tværs af danske og udenlandske familier; En international hub – lokalt på Lolland."

Æresgæst

Når den officielle åbning finder sted tirsdag 24. august, så vil Kronprinsessen være æresgæst, ligesom der vil være taler, musik, lidt let mad og drikke og en kort rundvisning på skolen.

Det glæder borgmester Holger Schou Rasmussen (S), fortæller han.

”Det er med stor glæde og stolthed, at vi kan byde Kronprinsessen inden for på Danmarks første internationale folkeskole," udtaler borgmesteren, inden han uddyber: 

"Kronprinsessen har selv en international baggrund, engelsk som modersmål, og hendes egen fortælling viser, hvad det vil sige at komme til Danmark, lære dansk og forene sin kultur med en hverdag i det danske samfund. Hun vil derfor være et fantastisk forbillede for de mange nye elever og forældre på skolen – en person, som man kan identificere sig med, forstå og som har vist, at alt er muligt." 

 

 

 

Anbefalet til dig