Stor nyhed præsenteret: Her kan du se med i Danmark

Foto: Shutterstock

Næste år bliver der travlhed foran fjernsynet i løbet af sommeren

Torsdag den 14. oktober afslørerede ASO ruten til den første udgave af kvindernes Tour de France som etapeløb siden 1989. Over otte etape skal de bedste kvindelige cykelryttere i verden næste år igen kæmpe om den mest ikoniske trøje i cykelsporten – den gule førertrøje. Discovery er som sædvanligt, når det gælder store og ikoniske cykelløb, med hele vejen, når slaget skal stå. Cykelentusiaster kan vanen tro se frem til indsigtsfulde analyser og velfunderet kommentering fra Discoverys faste eksperter i løbet af de otte etaper.

Tour de France Femmes AVEC ZWIFT, som løbet officielt hedder, bliver kørt fra 24. til 31. juli, og falder dermed i forlængelse af mændenes udgave. Det giver unikke muligheder for at forlænge glæden ved cykelløb fra de franske landeveje over sommeren.

Den historiske tilbagevenden af løbet indledes i Paris, hvor området omkring Eiffeltårnet lægger asfalt til starten. Touren slutter i det nordøstlige Frankrig på toppen af La Planche des Belles Filles, hvor etapeløbet meget vel kan blive afgjort. I alt skal kvinderne tilbagelægge godt og vel 1000 kilometer i 2022-udgaven af Tour de France Femmes, og danske fans kan forhåbentligt få glæde af at følge profiler som Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard

Læs også

Michael forbløffet over syn i Rema1000: Nu reagerer butikskæden

En nøglesport

I løbet af 2021 har Discovery haft rettighederne til samtlige løb på kvindernes UCI World Tour, hvorfor den lange kontrakt om rettighederne til Tour de France Femmes blot understreger Discoverys store fokus på kvindecykling og cykling i al almindelighed.

”Cykelsport er en nøglesport for Discovery, og vi er begejstrede for også i fremtiden at kunne fortsætte med at vise de største kvindelige cykelbegivenheder. Kvindecykling er inde i en rivende udvikling, og den vil vi meget gerne være med til styrke og sætte endnu mere fokus på. Reetableringen af et kvindeligt Tour de France-etapeløb er forhåbentligt startskuddet til en endnu større opblomstring,” siger sportschef Søren Klæstrup, Discovery Networks Denmark.

Det vil næste sommer være muligt at følge alle otte etaper på både Discovery+ og Eurosport. Oven i hatten vil kvindernes Paris-Roubaix frem også blive vist på Discoverys kanaler frem til 2025, fortæller streamingtjenesten

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet