Stor nyhed til Matador-fans

Foto: DR

Nu kommer flere rekvisitter fra den populære serie under hammeren.

Få fingre i tre dokumenter fra den succesrige tv-serie Matador, når de kommer på auktion hos Bruun Rasmussen. Her er tale om brevpapir fra Omegnsbanken, et koncertprogram fra Elisabeth Friis' og Kristen Andersen-Skjerns første møde samt et socialistisk kampskrift, der alle er brugt som rekvisitter i serien.

Nu kan du komme helt tæt på den folkekære tv-serie Matador, når tre rekvisitter, der alle har sat deres præg på den mindeværdige fortælling om en dansk provinsby under krigen, udbydes på auktion fra d. 16. til den 26. april på Bruun Rasmussens Netauktion. Med sine skarptskårne karakterer fra Korsbæk anses serien i dag som en af dansk tv-histories største og mest holdbare succeser nogensinde.

”Det hører til sjældenhederne, at vi sætter rekvisitter fra film- og tv-verdenen på auktion, og vi er derfor glade for at kunne præsentere de tre klenodier fra Matador,” siger Peter Broe, vurderingssagkyndig i antikviteter hos Bruun Rasmussen. ”Med de tre udbudte dokumenter får man mulighed for at dykke ned i forskellige aspekter af tv-serien.”

Læs også

Ny anbefaling: Gælder for alle borgere

Helt særlige rekvisitter

De tre udbudte emner vil formentlig få Matador-fans til at mindes og glædes over nogle af seriens ikoniske karakterer og scener. Et af dokumenterne, man kan byde med på, er en invitation til et socialistisk møde med indledningen: ”Kammerater! Nu er Tiden inde til, med fornyede Kræfter, at gøre et stykke Arbejde, for den Socialistiske Idé, til at ruste os til Kamp, mod Udbytterne og Kapitalisterne (…)“.

Det andet dokument er et stykke brevpapir med logo for ”Omegnsbanken“, der drives af brødrene Kristen og Mads Andersen-Skjern, og som er konkurrent til den veletablerede Korsbæk Bank.

Det tredje udbudte dokument viser sig i scenen, hvor Elisabeth Friis og Kristen Andersen-Skjern møder hinanden for første gang til en koncert og indleder deres komplicerede forhold med et grineflip. Dokumentet er et program fra koncerten, der afholdes i Korsbæk Musikforening, og som kan ses i seriens fjerde afsnit ”Skyggetanten“.

Auktionen foregår online, og man kan byde med allerede nu på bruun-rasmussen.dk indtil den 26. april. Du kan se de udbudte dokumenter HER.

Læs også

Advarer danskere: "Drop den"

 

 

 

 

Læs også