Stor nyt om Jonas Vingegaard-konkurrent: Udgår fra Touren

Af: Kasper Rud

|

12/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Endnu en Vingegaard-konkurrent udgår fra årets Tour de France.

Lige nu læser andre også

Rivaliseringen mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard i Tour de France er ikke til at overse.

I år har Remco Evenepoel valgt at blande sig i toppen af klassementet, sammen med Vingegaards tidligere holdkammerat Primoz Roglic.

Indtil gårdagens 12. etape så alt ud til at udvikle sig til en spændende topstrid i klassementet. Der var dog lidt spredt skepsis omkring vejrforholdene på den 12. etape - der var en risiko for styrt, var blandt andet bekymringen fra Vingegaards sportsdirektør.

Det skriver TV 2.

Tour de France blev fredag en deltager fattigere, da Primoz Roglic fra Red Bull - BORA - hansgrohe måtte trække sig efter et alvorligt styrt på den nævnte 12. etape. Holdet offentliggjorde nyheden på platformen X, hvor de meddelte, at Roglic ikke vil starte på 13. etape for at fokusere på fremtidige mål.

Holdet forklarede, at Roglic gennemgik grundige undersøgelser både efter etapen torsdag og igen fredag morgen. "Beslutningen er taget, og han vil ikke starte i dag for at fokusere på kommende mål", skrev holdet, uden at afsløre detaljer om de præcise skader.

Uheldet indtraf med 12 kilometer tilbage af torsdagens etape, hvor Roglic styrtede med høj fart og endte voldsomt i asfalten. Hans cykeltøj var tydeligt beskadiget på højre side, og hans højre skulder bar præg af styrtet. Hele holdet samledes omkring ham, og de krydsede målstregen 2 minutter og 27 sekunder efter etapevinderen, Biniam Girmay.

Rolf Aldag, BORA-sportsdirektør, beskrev situationen som forfærdelig og udtrykte stor bekymring. "Det var forfærdeligt. Vores kaptajn styrtede. I går var styrtet ikke så slemt, men det var det i dag. En læge vil undersøge ham, og så får vi at se. Han har taget et bad, så han får renset sårene. Han tabte selvfølgelig noget tid, og det er ikke godt. Vi ville gerne have undgået det", sagde Aldag til flere medier, heriblandt TV 2 Sport.

Roglic endte som resultat af tidstabet på nummer seks i klassementet, 4 minutter og 42 sekunder efter førertrøjen Tadej Pogacar.

Han måtte dermed opgive håbet om en topplacering i årets Tour. Aldag understregede, at Roglics helbred nu kommer i første række: "Lige nu kommer hans helbred i første række. Det er det vigtigste."

Sloveneren har gennem sin karriere været plaget af uheld og styrt. I år styrtede han både under Critérium du Dauphiné i juni og Baskerlandet Rundt i april. Også i de to foregående år har han måttet trække sig fra Tour de France, ligesom han udgik af Vuelta a España i 2022 – alle gange som følge af styrt.

Roglics gentagne uheld har markeret hans karriere, og endnu en gang står han overfor at skulle genoptræne og forberede sig på nye udfordringer.

Roglic skiftede forinden denne sæson fra Vingegaards hold, det daværende Jumbo Visma, til sit nye hold for at kunne køre som kaptajn efter, at Vingegaard overtog posten som kaptajn hos Visma.

Anbefalet til dig