Stor omvæltning for dronning Margrethe: Onsdag sker det

Foto: Shutterstock

Sommeren er over os. Det gælder også i Kongehuset

Onsdag i næste uge sker det. 

Her siger dronning Margrethe for en tid farvel til både Amalienborg og slottet i Fredensborg, hvor dronning Margrethe har opholdt sig den seneste tid. Det gør kronprinsfamilien i øvrigt også. Både kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn bor for tiden i Kancellihuset. 

Nu tager dronningen dog for alvor hul på sommeren. 

Et kig i Kongehusets officielle kalender afslører nemlig, at der er onsdag er residensforlæggelse til Graasten Slot i det sønderjyske, hvor dronning Margrethe ynder at opholde sig i løbet af sommeren. 

Det lidt tekniske ord dækker - på jævnt dansk - over, at dronning Margrethe flytter midlertidigt til Sønderjylland, hvor hun vil opholde sig på Graasten Slot. 

Læs også

Statens Serum Institut sender advarsel til alle danskere

Ikke alt er, som det plejer

Dronningen ankommer til Sønderjylland om bord på kongeskibet Dannebrog. Skibet vil gå til kaj i havnen i Sønderborg. Her er de lokale borgere traditionen tro blevet inviteret til at tage imod dronning Margrethe. Alt er dog ikke helt, som det plejer. 

"Når Hendes Majestæt Dronning Margrethe ankommer til Sønderborg og Gråsten onsdag den 23. juni 2021 for at tage sommerophold på Gråsten Slot, så er det meste, som det plejer at være," skriver Sønderborg Kommune i invitation til festlighederne på havenkajen. 
 
"Der er dog én væsentlig forandring, og det er, at ankomsten i Sønderborg og Gråsten kræver både billetter og gyldigt coronapas for at komme tættest på ved modtagelsen af dronningen. Årsagen er Covid-19 situationen, for der er stadig restriktioner for større forsamlinger og arrangementer med hensyn til afstand og at hver tilskuer skal fremvise gyldigt coronapas. Det er kravene for at blive lukket ind i de afspærrede områder på Slotskajen i Sønderborg og på Torvet i Gråsten onsdag den 23. juni. Børn og unge under 16 år er fritaget for coronapas."

Læs også

Stor avis afslører nu nyt om Christian Eriksen