Stor overraskelse: Dronning Margrethe flytter

Foto: Shutterstock

Kongehuset har offentliggjort en overraskende nyhed. Dronning Margrethe flytter fra Amalienborg til kongeskibet Dannebrog

Dronning Margrethe skulle fra på lørdag have aflagt et officielt besøg i Grønland, hvor hun skulle have opholdt sig frem til 5. august. Denne tur er dog blevet udsat grundet et forhøjet coronasmittetryk i Grønland.

Læs også

Efter stort år: I dag er en særlig dag for prins Felix

Det har haft den betydning, at dronning Margrethe har været nødt til at finde ud af, hvor hun skulle opholde sig i den kommende tid. Det er der nu blevet lagt en plan for, afslører den kongelige kalender ifølge BILLED-BLADET

I den kongelige kalender for den kommende periode fremgår det, at dronning Margrethe foretager en residensforlæggelse til kongeskibet Dannebrog. Det sker lørdag den 24. juli, hvor hun oprindeligt skulle være rejst til Grønland. 

At det netop er denne løsning, der er blevet valgt, kan komme som en overraskelse for mange. Under dronning Margrethes officielle besøg på Færøerne i midten af juli blev skibet nemlig ramt af motorproblemer. 

Det gav problemer i forhold til besøget på Færøerne, men samtidig blev det også meddelt, at det ikke vil være muligt for kongeskibet at sejle med dronning Margrethe til Grønland. 

Kongeskibet sejler igen

Tilsyneladende har skibsmekanikerne været i fuld gang med reparationerne på kongeskibet Dannebrog. BILLED-BLADET skriver nemlig, at skibet har gennemgået både reparation og efterfølgende testsejlads, hvorefter det er blevet konstateret, at skibet igen kan sejle. 

Derfor er det også muligt for kongeskibet at byde dronning Margrethe velkommen fra på lørdag. Tilsyneladende er der dog ingen planer lagt for den kommende periode, hvorfor Hendes Majestæt Dronning Margrethe II sandsynligvis blot benytte skibet som en sommerresidens. 

Den kongelige kalender viser dog, at der er lagt planer for både dronning Margrethe og kongeskibet Dannebrog sidst på sommeren.

Læs også

Stor nyhed fra Mads Steffensen

Her drager de nemlig afsted på dronningens årlige sommertogt i Danmark, hvor hun denne gang besøger Thisted, Esbjerg og Fanø i perioden fra 30. august til 1. september. 

 

Læs også