Stor overraskelse fra dronning Margrethe: Prøver igen

02/12/20 12:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu overrasker Majestæten nok en gang.

Der var masser af anmelderroser og klapsalver, da balletforestillingen, Snedronningen i 2019 blev opført i Tivoli, hvor hele 33.000 gæster så med, mens Gerda og Kay kæmpede mod den onde Snedronning.

Nu bliver der mulighed for et gensyn, og samtidig vil balletten bliver tilført en række nye scener, scenografier, kostumer og musik, og en række særlige familievenlige forestillinger. 

Hovedkræfterne bag forestillingen, hvor 30 dansere, samt elever fra Tivoli Ballet Skole medvirker, er H.M. Dronningen, musikeren Oh Land (Nanna Øland Fabricius) og den prisbelønnede koreograf Yuri Possokhov. Alle tre stod også bag opsætningen af Askepot på Pantomimeteatret, der kunne opleves denne sommer i Tivoli. Det bliver derfor med sikker hånd, at 2021s største Tivoliballet bliver stablet på benene. 

Alle sanser pirres

Snedronningen handler om børnene Gerda og Kay, der pga. af splinten fra et forhekset spejl må gå så grueligt meget igennem, før alt bliver godt. 

Efterhånden er Dronning Magrethe blevet en erfaren scenograf indenfor Tivolis balletverden. Det er nemlig 8. gang, at hendes Majestæt er med på til at bygge forestillinger op i Tivoli. Tidligere har hun bl.a. stået bag Fyrtøjet, Svinedrengen, Askepot og ikke mindst den mest kendte, Nøddeknækkeren, der havde mere end 100 kostumer og adskillige scenebilleder.

Den populære sanger og musiker, Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land, er hjernen bag musikken til Snedronningen. Det er anden gang, at hun komponerer musik til en ballet, den første var Askepot, som også havde Dronningen som scenograf og kostumedesigner.

Oh Land er altså kommet en lang og anderledes vej, siden hun for 10 år siden debuterede på den danske og internationale musikscene med albummet Fauna, der bl.a. indeholdt hits som Sun of a Gun og White Nights. På det seneste har hun med succes medvirket i TV2-programmet som dommer i X Factor, og med en fortid som balletdanser har hun det rette mix af kompetencer til at skabe den musikalske ramme omkring Snedronningen, hvor hun til denne udgave vil komponere en række ny musik til forestillingen.  

”Det var så stort for mig, at få lov til at lave musik til en ballet og en fantastisk historie, som Dronningen skabte kostumerne og scenografien til. Det er meget specielt. Jeg husker tydeligt, da jeg var 10 år og dansede i dronningens kostumer til Et Folkesagn," fortæller Oh Land, inden hun fortsætter:  

"Jeg har gjort mig rigtig mange tanker om den nuværende musik og sammen med holdet bag har vi fundet ud af, at vi vil tilføje nogle flere scener og det betyder også lidt mere musik fra min hånd.