I Danmark skifter efterspørgslen efter forskellige varer og produkter i takt med årstiderne. Det skyldes både traditioner, helligdage og sæsonbestemte råvaretilgængeligheder.
Nu hvor påsken er lige om hjørnet, er det helt sikkert sød musik i mange danskeres ører, at en vaskeægte påskefavorit er på vej til både Føtex og Bilka.
Påskens snarlige ankomst betyder, at der er påskeæg på vej til Salling Group-kæderne. Salling Groups bageri i Årslev ved Aarhus laver intet mindre end 445.000 påskeæg til 126 varehuse fordelt over hele landet.
Sådan skriver koncernen i en pressemeddelelse, der er tilsendt på redaktionsmailen.
Om end antallet synes enormt, så pyntes hvert enkelt choladeovertrukne påskeæg med krymmel eller drys af en bagerimedarbejder. En opgave, som har stået på i en rum tid efterhånden, således at danskerne nu kan købe kvalitetspåskeæg i føtex og Bilka.
“Vi ved, at kunderne holder af vores hjemmelavede påskeæg, så vi har igen i år lagt os i selen for at skabe landets bedste af sin slags frem mod påske. Vi er stolte af ingredienserne i vores påskeæg, og vi har brugt lang tid på at sammensætte de helt rigtige smagsvarianter til vores kunder", siger Lars Salkvist, der er konditorchef i bageriet i Salling Group og fortsætter:
"Vi bruger ingen essenser, kun ægte råvarer, og alle påskeæggene er overtrukket med 70 procents ægte chokolade fra Vestafrika. Den marcipan, vi bruger, er faktisk den samme, som vi bruger til vores kransekager."
Med knap en halv million påskeæg under produktion frem mod påske er der selvsagt travlt på bageriet i Årslev ved Aarhus, som foruden påskeæg også skal sørge for, at alle Salling Groups bageriudsalg i Føtex og Bilka hver dag serviceres med det sædvanlige udvalg.
Derfor er det også nøje tilrettelagt, hvordan de mange påskeæg når at blive klar. På en gennemsnitlig dag kan bageriet lave 16-17.000 påskeæg, som altså hver især pyntes og godkendes af en bagerimedarbejder efter en tur igennem flere led. Én ansat kan på én dag nå at pynte 8.000 påskeæg med krymmel eller pynt. Det samme gør sig gældende, for den, som sørger for chokoladeovertræk på påskeæggene.
I alt har bagerimedarbejderne gennem tilblivelsen af den knap halve million påskeæg fat i mere end 20 tons marcipan.
FAKTA:
Bageriet producerer fire forskellige slags påskeæg: Neutrale, lakrids, nougat og karamel
Siden uge otte har påskeæggene været til salg i varehusene landet over
Salling Groups bageri begyndte at producere påskeæg i 2021
Hvert påskeæg uden fyld, chokoladeovertræk og pynt vejer 45 gram
Påskeæggene får forskellige toppings på
Påskeæggene bliver solgt i alle 108 føtex-varehuse og 18 Bilka’er
føtex i Frederikshavn er det sted, som indtil videre har solgt flest påskeæg. I begyndelsen af uge 12 var der langet 2.372 påskeæg over disken i varehuset
Æsker med 4 styk koster 45 kroner, mens ét styk koster 14,95 kroner