Stor stigning i antallet af nyindlagte danskere det seneste døgn

29/10/20 13:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det seneste døgn har antallet af indlagte danskere igen taget et hop.

Onsdag i denne uge nåede antallet af daglige smittede med coronavirus nok en gang over 1000. Det er anden gang i Danmarkshistorien, at myndighederne har konstateret et trecifret antal smittede inden for et døgn. 

Udover de mange nysmittede kunne Statens Serum Institut først på eftermiddagen fortælle, at 6 smittede var døde ligesom 24 flere var blevet indlagt på hospitalerne. 

Torsdag fortæller sundhedsmyndighederne, at 860 er blevet smittet det seneste døgn. 21 personer er blevet indlagt siden onsdag ved samme tid. 1 smittet person er død. 

Stor stigning i løbet af corona

Da samfundet lukkede ned, fandt danskerne deres spillekonsoller frem.

Således er antallet af voksne danske gamere, som svarer, at de oftest spiller på spillekonsol steget fra 280.000 til 370.000 personer, når man sammenligner 2. kvartal 2020 med samme tidspunkt året før.

Det svarer til en stigning på 32 pct. eller 90.000 personer. Det oplyser Danmarks Statistik. 

”Danskernes spillevaner har ændret sig efter COVID-19. Vi ser markant flere, hvis primære indgang til gaming er deres spillekonsol,” forklarer chefkonsulent i Danmarks Statistik, Agnes Tassy.

”Samtidig ser vi færre, som oftest spiller på tablets og andre enheder, samt en smule færre, hvis primære indgang til gaming er computeren.”

Antallet af danskere, som spiller digitale spil er overordnet set steget med 60.000 efter COVID-19 og de restriktioner som har fulgt efter. Dette svarer til en stigning på 2 pct. i forhold til samme tidspunkt året før.