Stor stigning i antallet af smittede danskere med coronavirus

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der er sket et stigning på knap 300 smittede danskere siden i går. Heldigvis er det ikke så galt, som det lyder.

Mest læste i dag

Der er sket en stor stigning i antallet af smittede danskere siden i går. En stigning på knap 300 personer, hvilket også er den største stigning på en enkelt dag.

Selvom tallene lyder skræmmende, og man sagtens kan begynde at frygte, at der går længere end til efter påske, før Danmark begynder at åbne op igen, så er der faktisk positive ting i tallet.

Først skal vi dog tage et kig på antallet af testede personer, for der er nemlig sket en eksplosiv vækst.

Tidligere blev der testet mellem 500 og 1.800 personer om dagen, men det tal steg for nyligt til omkring 2.000 testede om dagen. Siden i går er der dog blevet testet næsten 4.000 personer, og derfor er tallet faktisk ikke så skræmmende alligevel.

En stigning på 286 smittede danskere ud af knap 4.000 testede, er en forholdsvis lav procentvis stigning, og derfor ser det faktisk stadig rigtig godt ud, selvom tallet lyder voldsomt.

De andre tal på Sundhedsstyrelsens hjemmeside er fortsat ikke opdateret, men i går steg antallet af dødsfald til 123 personer.

Heldigvis var der også godt nyt, da Sundhedsstyrelsen kunne afsløre, at der nu er 1.089 personer, som er blevet erklæret raske.

Antallet af raskmeldte kan dog være højere, da coronasmittede først kan blive erklæret raskmeldte efter 14 dage, og dermed kan der være op til 14 dages forsinkelse på netop det tal.

 

Anbefalet til dig