Stor stigning: Mange flere smittet det seneste døgn

30/9/20 12:11

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Onsdag stiger antallet af nysmittede nok en gang.

Efter et par dage hvor antallet af nye smittede har været lavere, end danskerne har været vant til, så stiger antallet igen onsdag. Statens Serum Institut oplyser onsdag først på eftermiddagen, at der det seneste døgn er registreret 534 nye smittede med coronavirus. Det er markant flere end tirsdag, hvor der blev registreret 394 nysmittede. 

Onsdag falder antallet af indlæggelser. Dette har siden epidemiens start været omtalt som et af de tal, der er værd at holde øje med, da det giver et fingerpeg om, hvor bebyrdet landets sygehusvæsen er. Det seneste døgn er ingen smittede afgået ved døden. 

Det er værd at holde sig for øje, at der nu dagligt testes langt flere end i foråret. Det betyder også, at Statens Serum Institut vil registrere højere smittetal end dengang. 

Stor interesse for corona-feriepenge

Der har været stor interesse for at få udbetalt de op til tre ugers indefrosne feriepenge. Feriepengene udbetales som et led i at få gang i økonimien igen efter coronakrisen. Allerede på det første døgn efter systemet åbnede tirsdag morgen har en million danskere været inde på borger.dk og bestilt deres penge.

ATP har sendt over 20 milliarder kroner til udbetaling. Beløbet er før skat. Der er mulighed for at bestille pengene frem til 1. december.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

"Det glæder mig, at så mange allerede har bestilt deres penge. Jeg tror og håber, at mange danskere vil bruge en del af pengene på forbrug, så der kommer mere gang i omsætningen rundt omkring i landets virksomheder. Der er et stort behov for, at de får mere at lave i denne svære tid."