Stor stigning på et døgn: Flere end 600 smittet

21/10/20 12:09

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I dag er corona-tallet højere end det plejer. En del endda.

Det seneste døgn har myndighederne mødt mange nye personer, der er smittet med coronavirus. Det står klart onsdag eftermiddag. Her har Statens Serum Institut offentliggjort de nye tal, der både indeholder stigninger men også et kærkomment fald. 

Lad os starte med de gode nyheder. 

Antallet af indlagte danskere er faldet seneste døgn. Faktisk er fem færre indlagt på danske sygehuse end ved samme tid tirsdag eftermiuddag. Det betyder, at der lige nu er 122 indlagte corona-patienter i Danmark. 16 af disse befinder sig på en intensiv afdeling. 9 af disse er i respirator. 

Det er dog ikke kun gode nyheder, som Seruminstiuttets tal gemmer på. Det seneste døgn har myndighedernes tests dog afsløret mange nye smittede. Siden tirsdag er 630 personer i Danmark blevet testet positive for smitten. 

Ændrer forbud

Opholdsforbuddene i Kødbyen og dele af Nørrebroparken forlænges ikke. I stedet bliver der etableret advarselszoner i områderne, som politiet fortsat fører skærpet tilsyn med.

Københavns Politi har besluttet ikke at opretholde opholdsforbudszonerne i byen. 

Fra torsdag den 22. oktober kl. 02.00, hvor opholdsforbuddet i Kødbyen udløber, vil området i stedet være en advarselszone. Også området ved Skateparken i Nørrebroparken (som vi tidligere har betegnet som zone A) bliver nu advarselszone.  

"Vi moniterer situationen tæt og kan se, at der – i takt med at temperaturerne er faldet – er færre mennesker ude i områderne. Derfor forlænger vi ikke opholdsforbuddene, men etablerer i stedet advarselszoner nogle af stederne," siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes.