Stor stigning siden i går: 340 danskere er nu smittet med corona

11/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Husk håndhygiejnen i disse dage. Foto: Shutterstock
Styrelsen for Patientsikkerhed har onsdag formiddag opdateret de officielle tal for, hvor mange danskere som er smittet med coronavirus.

Mest læste i dag

340. Så mange personer er nu smittet med corona i Danmark. 

Det fortæller Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag. 

Her har styrelsen opdateret de officielle tal på sin hjemmeside. Tallene viser også, at udover de 340 allerede smittede, så er 1231 i karantæne, fordi de har været tæt på en person, der har corona. De kan fx have deltaget i sociale arrangementer eller møder i arbejdsregi. 

Så mange forventes at dø i Danmark

Sundhedsstyrelsen vurderer, at op mod 580.000 danskere riskerer at blive smittet med virussen i første bølge. Derfor er der også blevet iværksat en hel række tiltag og foranstaltninger, der forhåbentlig vil tjene til at indæmme virussen. 

11.200 af disse forventes at skulle indlægges, mens 2800 får brug for "intensiv behandling".

Det drejer sig bl.a. om aflysning af alle arrangementer, hvor der er flere end 1000 deltagere måneden ud. Derudover opfordrede statsminister Mette Frederiksen tirsdag på et pressemøde til, at man så vidt muligt undgår tog og busser i myldretiden, da det også er et af de steder, hvor smitten kan sprede sig. 

Mellem 1680 og 5600 danskere er i fare for at miste livet som følge af coronavirus. Myndighederne regner dog med, at tabstallet vil være i den lavere ende af skalaen. 

 

Anbefalet til dig