Stor tragedie: Hundredvis af elefanter fundet døde

02/7/20 10:27

Christian Granhøj Skouboe

En af de mange døde elefanter på savannen i Botswana. Foto: Privatfoto
Både eksperter og myndigheder er i vildrede over massedød blandt elefanter.

De seneste to måneder har et mysterie hængt over savannen i det afrikanske land Botswana. Massedød blandt områdets elefanger har ført til rynkede bryn og bekymringer hos de lokale myndigheder, som ikke forstår hvorfor de mange dyr dør. 

Dr. Niall McCann fortæller til den britiske avis Daily Mail, at han har talt med kolleger i det sydafrikanske land, der har set flere end 350 døde elefanter siden starten af maj. De mange døde dyr er koncentreret omkring Okavango-deltaet. 

Ingen ved, hvorfor dyrenen dør, men det er stærkt bekymrende, da Botswana er hjemsted for en tredjedel af Afrikas bestand af elefanter, der i forvejen er faldende. 

Ikke set før

Dr. McCann, der arbejder for den britiske velgørenhedsorganisation National Park Rescue, fortalte BBC, at lokale konservatører først advarede regeringen i begyndelsen af ​​maj, efter at de foretog en flyvning over deltaet.

”De opdagede 169 (døde elefanter, red.) på en tre timers flyvning,” foræller han. ”At være i stand til at se og tælle, at mange i en tre timers flyvning var ekstraordinær. En måned senere fandt man ved yderligere undersøgelser mange flere døde dyr, hvilket bragte antallet over 350," udtaler Dr. Niall McCann. 

Han tilføjer desuden, at denne form for massedød er uset blandt elefanter, når ikke der er tale om død som følge af tørket, hvilket der ikke er noget der tyder på i dette tilfælde.