Stor virksomhed varsler massefyringer: Opsiger over 1000 medarbejdere

04/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange ansatte går en dyster tid i møde.

Mest læste i dag

Volvo Cars annoncerer i dag planer om yderligere at accelerere sin igangværende transformation med øget fokus på omkostningsoptimering og ressourceeffektivitetsinitiativ. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelse.

Volvo udtaler, at de har lagt klare strategiske ambitioner for fremtiden, herunder at øge væksten og blive 100 procent elektrisk i 2030, samtidig med at dens samlede CO2-fodaftryk konstant reduceres- hvilket jo er en positiv ting.

Virksomheden oplyser, at for at sikre, at de kan lever op til disse ambitioner, vil de tage det næste skridt i at sikre en mere effektiv og bæredygtig omkostningsbase for fremtiden.

Som et resultat af de mål og planer virksomheden har, meddeler Volvo i dag, at de vil reducere omkring 1.300 stillinger for kontorbaserede medarbejdere fra sine aktiviteter i Sverige.

Omkring 1.100 stillinger vil blive reduceret i den vigtigste globale driftsenhed (Volvo Personvagnar AB), hvorfor Volvo Cars i dag har forhandlet med fagforeningerne og udsendt en meddelelse om disse kontorbaserede stillinger til de svenske myndigheder.

De resterende 200 stillinger vil blive identificeret efter en gennemgang i juridiske enheder i hele Sverige. Ovenstående repræsenterer omkring 6 procent af det samlede antal ansatte i Sverige.