Storebæltsbroen lukkes

10/12/20 14:18

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu står det klart, at Storebæltsbroen lukkes ned.

Nu fortælles det i en pressemeddelelse, at Storebæltsbroen lukkes kortvargit midt december-travlheden. Det skyldes, at der skal testes ny teknologi på broen, derfor bliver der behov for at lukke den ned. 

Det fortæller selskabet bag Storebæltsbroen selv i en pressemeddelelse. 

"I de to kommende weekender arbejdes der om natten med test af de nye mobile autoværn på Storebæltsbroen. Det vil medføre kortvarige lukninger," skriver Storebæltsbroen - og tilføjer: 

"Datoerne for testarbejdet er flyttet til weekenderne på baggrund af dialog med transportbranchen. Storebæltsbroen vil blive spærret kortvarigt i mindre intervaller mellem kl. 01-04.30 natten til søndag d. 13. december og natten til lørdag d. 19. december."

Sådan lukkes der

Broen bliver spærret i to perioder, oplyses det. 

"Spærringerne vil lukke for al trafik i to korte perioder på op til 20 minutter i hver retning og ske lokalt omkring selve arbejdsstedet på broen. Her vil hastigheden været nedsat."

Testen af de nye mobile autoværn sker som et led i montering af værnene, som skal sikre hurtigere afvikling af kø ved uheld på broen.  

"De mobile autoværn er en del af en omfattende sikkerhedspakke, baseret på den nyeste teknologi på området. Formålet er at øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen," fortæller Storebæltsbroen.