'Lillan' rammer Danmark - men så venter stort vejrskifte

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et stort vejrskifte melder sin ankomst inden længe.

Lige nu læser andre også

Fredag bliver det efterårsagtige vejr med blæst, regn og forhøjet vandstand.

Dagen starter med skyet med regn af og til, mens vinden her til morgen dog er ganske fredelig.

I eftermiddag klarer det lidt op med sol og byger, men til gængæld tiltager vinden, og det bliver temmelig blæsende for årstiden.

Især Vest- og Nordjylland bliver vindene kraftige, og de sniger sig faktisk helt op på hård kuling med vindstød af stormstyrke. I resten landet kommer der lidt mindre vind – op til hård vind med kraftige vindstød.

Sådan skriver DMI, der heldigvis har bedre nyheder for resten af weekenden.

De kraftige vinde skyldes, at en ex-orkan er blevet til et kraftigt lavtryk, som den engelske pedant til DMI har døbt Lilian, der trænger ind over Nordsøen fra vest med kraftig blæst.

Har man lette havemøbler, trampoliner mm. stående i haven, bør man derfor overveje at tøjre tingene, så de ikke blæser væk.

Selvom dagens vejr bliver kedeligt, kan danskerne glæde sig over, at et vejrskifte venter lige om hjørnet.

Resten af weekenden

Lørdag vil størstedelen af landets egne være tørt med lidt eller nogen sol og temperaturer op til 26 grader.

Der vil være svag til jævn vind omkring syd, og ved kysterne vil der være stedvis frisk vind. Om aftenen og natten kommer der regn fra vest, men efterhånden klarer det op med tørt og til dels klart vejr.

Søndag vinker tørvejret farvel igen, hvorfor vi allerede er tilbage til det ustadige vejr, som har præget hele sommeren.

Temperaturerne vil befinde sig mellem 17 og 21 grader, og der vil være let til frisk vind fra vest og sydvest - ved kysterne stedvis hård vind.

Om aftenen og natten vil det være tørt og ret klart vejr, men ud på natten bliver det mere skyet, og regn kan ikke udelukkes.

Anbefalet til dig