Stormen Pia hærger Danmark lige nu: Ét sted gør hun noget godt for danskerne

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pias ankomst er måske ikke så skidt som først antaget.

Mest læste i dag

Et gammelt ordsprog lyder, at 'intet er så galt, at det ikke er godt for noget'.

Det er ikke gået nogens næse forbi, at stormen Pia i skrivende stund hærger Danmark, og på trods af at den allerede nu har haft flere kedelige konsekvenser, så gør stormen faktisk også danskerne en tjeneste.

Det voldsomme vejr medfører nemlig, at elpriserne er blevet banket i bund, hvorfor danskerne nu kan nyde godt af billig strøm.

Til og med i morgen vil elprisen være allerhøjest 'vest for Storebælt' klokken 18, hvor man alligevel kan nøjes med at betale 1,48 kroner per kW-time, hvilket må siges at være ganske billigt, hvis man sammenligner med priserne i starten af december.

I starten af måneden var sagen en helt anden, da en kW-time kostede mere end 4 kroner en overgang. Priserne per kW-time er resten af i dag og i morgen nogenlunde ens vest og øst for Storebælt. Dog er der enkelte og relativt ubetydelige forskelle.

Tjek priserne på din egen adresse

Priserne på el varierer fra time til time, og derfor kan der være masser af penge at spare ved at tilrettelægge opladning af bil, brug af tørretumbler etc. Herunder kan du få et indblik i, præcis hvad du betaler per kW-time, og du kan følge udviklingen på din egen adresse ved blot at indtaste den i feltet, du finder øverst i nedenstående boks.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Anbefalet til dig