Stort Covid-19-udbrud i Nordkorea: 350.000 har symptomer

13/5/22 12:20

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nordkoreanske medier har sagt, at mindst seks mennesker er døde, og at hundredtusindvis af mennesker har febersymptomer, efter at landet bekræftede sit første Covid-tilfælde.

Mindst seks mennesker er nu døde, og hundredtusindvis af mennesker viser febersymptomer, efter at Nordkorea erklærede en "alvorlig nødsituation" med bekræftelsen af ​​sit første Covid-tilfælde.

Statsmedier i Nordkorea har udtalt, at der havde været en "eksplosiv spredning" af feber, efterhånden som frygten over omfanget af udbruddet stiger. Det skriver Mirror.

Omkring 187.800 mennesker behandles i øjeblikket isoleret, efter at en feber af uidentificeret oprindelse har "spredt sig eksplosivt over hele landet" siden slutningen af ​​april, rapporterede det officielle KCNA-nyhedsbureau.

Omkring 350.000 mennesker har vist tegn på den feber, inklusive 18.000, der for nylig rapporterede sådanne symptomer alene tirsdag, sagde KCNA.

Omkring 162.200 af dem er blevet behandlet indtil videre, men det specificerede ikke, hvor mange der var testet positive for Covid.

Mindst seks mennesker, der viste febersymptomer, døde. En af disse personer havde pådraget sig Omicron-varianten af ​​virussen, sagde KCNA.

Den nordkoreanske leder Kim Jong Un besøgte antiviruskommandocentret for at kontrollere situationen og reaktionerne efter at have erklæret "den alvorligste nødsituation" og beordret en national lockdown.

Nordkorea har sagt, at udbruddet begyndte i hovedstaden Pyongyang i april.

Statsmedier uddybede ikke årsagen til udbruddet, men byen var vært for flere massive offentlige begivenheder den 15. og 25. april, herunder en militærparade og store forsamlinger, hvor de fleste mennesker ikke bar mundbind.