Stort dansk modehus går konkurs: Står bag Danmarks ældste tøjmærke

Af: Lucas Andreas

|

05/07/2024

Nyheder
Arkivfoto: Pixabay
Virksomheden har måtte opgive at fortsætte driften.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at modebranchen er hård og omskiftelig.

Også selvom, at man er Danmarks ældste modevirksomhed og har mange års erfaring i bagage.

Siden 1935 har koncernen BTX Group været en del af modebranchen, men nu er det slut for virksomheden, der ligger i midtjyske Brande.

Det skriver Finans.

Onsdag ændrede virksomheden navn til Brande 3. juli 2024, og allerede dagen efter blev selskabet så erklæret konkurs. Skifteretten i Herning har bekræftet, at BTX Group har opgivet kampen om overlevelse.

BTX Group har en lang portefølje af brands, herunder Ciso, Signature og Brandtex, som er landets ældste modebrand.

Derudover driver koncernen butikskæden Like Anna, som har flere butikker i Danmark. Ifølge cvr-registeret beskæftigede BTX Group omkring 100 ansatte i foråret.

Virksomheden har også haft datterselskaber i udlandet, herunder i Norge, England, Holland, Indien og kæden Conbipel med 130 butikker i Italien.

Det er dog endnu uklart, hvordan konkursen vil påvirke de udenlandske forretninger.

Lavede stort millionoverskud i sidste regnskabsår

Seneste regnskab fra BTX Group, som dækker 2022, viste en omsætning på 285 mio. kr. og et overskud efter skat på 80 mio. kr.

Det skal dog tages med i betragtningen, at overskuddet kom efter flere år med betydelige underskud, hvilket sågar havde gjort egenkapitalen negativ.

Historisk set var BTX Group en af landets største modevirksomheder med en årlig omsætning på flere milliarder kroner og tusindvis af ansatte.

Anbefalet til dig