Stort drama: Regeringen i mindretal –  Radikale går sammen med blå blok

29/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Morten Østergaard fra Ft.dk
Der foregår lige nu et kæmpe drama på Christiansborg, hvor regeringen nu er i mindretal. Radikale Venstre er gået sammen med de blå, og det gør nu, at regeringen er i færre end blå blok.

Mest læste i dag

Der har længe været forhandlinger i Folketinget om et indgreb mod spekulation i lejeboliger, men det er brudt sammen, og nu går De Radikale og partierne i blå blok sammen og forhandler uden om regeringen, der står tilbage som et mindretal. Det har flere af partierne oplyst det i en pressemeddelelse.

Må ikke forring værdien

De fleste af de danske partier vil lave noget, der ikke forringer værdien af boligmassen, og ikke inddrager staten i finansiering af renovering og ikke rammer andelsboliger.

”Et sådant indgreb mener vi, det er realistisk at nå til enighed om, og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige fortsætter derfor forhandlingerne i eftermiddag klokken 16 på Christiansborg, hvor alle partier, der ønsker at tage ansvar for boligområdet, er inviteret og velkomne,” skriver partierne i pressemeddelelsen.

Vil bringe regeringen i mindretal

De blå partier og de radikale er gået sammen om at bringe regeringen i mindretal.

Problemet med forhandlingerne har bestået i at en foreslået karensperiode for huslejestigninger, som betyder, at huslejer ikke måtte stige på grund af renovering i syv år efter, at en ejendom er solgt.

Denne regel skulle sætte en stopper for at man kunne købe en ejendom og lave en hurtig renovering, hvorefter man hæver huslejen og får et stort afkast ud af det. Det skriver B.T. ”Jeg er meget ærgerlig over, at den socialdemokratiske boligminister ikke har vist villighed og evne til at indgå en aftale, der skal sikre lejerne. Ministeren har simpelthen ikke magtet opgaven med at finde et flertal,” skriver Heidi Bank, Venstres boligordfører, ifølge B.T.

Mens Kaare Dybvad Bek fra Socialdemokratiet mener, at karensperioden er det eneste, der kan stoppe kortsigtet spekulation i lejeboligmarkedet. Derfor kan han ikke gå med til en aftale uden den er med.

Hele sagen bliver afgjort senere i dag efter mødet klokken 16.00.

Anbefalet til dig