Stort millionunderskud truer: Berømt dansk park beder om hjælp

Nyheder
Parken er truet. Foto: Givskud Zootopia
COVID-19 krisen og nedlukningen af Danmark har sendt parken ud i en svær økonomisk krise, der ikke kan reddes alene med regeringens hjælpepakker. Tabet skal gøres op i mange millioner kroner. Derfor har Givskud Zoo hårdt brug for yderligere støtte og donationer.

Mest læste i dag

Parkeringspladsen foran Givskud Zoo har været  nærmest tom i månedsvis. Kun enkelte medarbejderes biler har været at se. Men ingen gæster.
Nedlukningen har sendt Givskud Zoo ud i den største krise nogensinde. Parken har nu i snart to måneder stået uden indtjening fra gæster. Og pengene fra regeringens hjælpepakker slår langt fra til, hvis parken skal komme gennem af krisen. Det fortæller Givskud Zoo i en pressemeddelelse. 

Lige nu står parken med et underskud på over 10 millioner kroner.


"Hvis ikke vi får gæster i vores højsæson - og endda får en god højsæson med mange gæster, så står vi alene i Givskud Zoo til at miste næsten det samme beløb, som hele hjælpepakken på 48 millioner kroner fra regeringen udgør. Vi ved allerede nu, at vi ikke får det samme antal udenlandske gæster, som vi plejer. Det alene er en nedgang på ovre 20 procent og det vil få alvorlige konsekvenser, siger direktør i Givskud Zoo," Richard Østerballe og tilføjer:

 

"Vi hører gang på gang, at "nu har I jo fået en hjælpepakke" og "I kan jo bare åbne for kørende gæster". Men vi har lavet beregninger og vendt og drejet situationen på alle måder. Og det er altså desværre langt fra nok til at sikre parken. Økonomisk hjælp er altafgørende for de zoologiske anlægs overlevelse frem til sæsonen 2021 hvor verden forhåbentlig er vendt tilbage til normale tilstande."

Ifølge direktøren går pasningen af dyrene videre i Givskud Zoo. Men det store millionunderskud vil sætte udviklingen af parken helt i stå.

"Vi har allerede stoppet projekter for godt 10 millioner, og med et milliontab i indtjeningen vil vi ikke kunne igangsætte byggerier af nogen slags i en uoverskuelig fremtid. Så det vil i høj grad ramme parken meget alvorligt."

Hjælp fra private

For at afhjælpe noget af det store tab har Givskud Zoo bedt private om at støtte dyrene og parken økonomisk, hvis de havde mulighed for det.

"Mange har allerede doneret, og vi nærmer os 450.000 kroner i donationer. Vi er meget taknemmelige for al støtte, der kan hjælpe os med at sikre dyrene og parken. Og vi håber fortsat på velvilje og støtte, så vi kan komme nogenlunde ud på den anden side af krisen," siger direktøren.

Det er stadig muligt at donere økonomisk hjælp til Givskud Zoo, fortæller de.

"Det gøres enten via MobilePay på nummer 94618 eller via bankoverførsel til reg.nr. 7030 // Kontonummer: 2004034. Skriv gerne "COVID-19 gave" i beskedfeltet," oplyses der. 
 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig