Stort Novo Nordisk-tyveri: Så meget slap tyvene afsted med

Nyheder
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.
Novo Nordisk er i gang med at udvide gigantens produktionsfaciliteter i Kalundborg voldsomt med investeringer på 60 milliarder. Men de hærges af tyveri.

Lige nu læser andre også

Byggepladser er blevet et sandt slaraffenland for svindlere samt indbrudstyve.

Det ved man i hvert fald hos Novo Nordisk, som nu er i færd med at udvide i Kalundborg efter at have smidt hele 60 milliarder i et byggeri, som vil beskæftige 3000 mennesker indtil 2029.

For bedst som Novo udvider på livet løs, må det lokale politi suse til og fra byggepladsen for at fange tyveknægte.

Ifølge Ekstra Bladet har de blandt andet måttet eftersætte tre hætteklædte skikkelser, som efter blot 20 minutter kom ud med to store skraldespande fyldt med værktøj til en anslået værdi af 150.000-200.000 kroner. 

Tyvene bliver kun fanget kort på et videokamera, der tilhører en nærliggende butik, og efterlader intet andet end fodaftryk i græsset og et hul i det omkringliggende hegnet. 

Men efter fire dage så det lokale politi ikke længere nogen grund til at fortsætte efterforskningen.

"Der ses ikke at være yderligere relevante efterforskningsmuligheder, der kan føre til identifikation af gerningsmanden. Sagen genoptages, hvis der kommer nye oplysninger af betydning for sagen," fremgår det af politirapporten. 

Men sådanne tilfælde kommer sjældent alene.

Faktisk kan Ekstra Bladet via en aktindsigt afsløre en hel række store tyverier, der gennem det seneste halvandet år har raseret medicinalgiganten Novo-Nordisks byggeplads i Kalundborg. 

I alt har Novo fået stjålet værktøj for over en halv million kroner i løbet af byggepladsens levetid.

Novo Nordisk har dog ingen kommentarer til tyverierne. 

Anbefalet til dig