Stort Novo Nordisk-tyveri: Så meget slap tyvene afsted med

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.
Novo Nordisk er i gang med at udvide gigantens produktionsfaciliteter i Kalundborg voldsomt med investeringer på 60 milliarder. Men de hærges af tyveri.

Mest læste i dag

Byggepladser er blevet et sandt slaraffenland for svindlere samt indbrudstyve.

Det ved man i hvert fald hos Novo Nordisk, som nu er i færd med at udvide i Kalundborg efter at have smidt hele 60 milliarder i et byggeri, som vil beskæftige 3000 mennesker indtil 2029.

For bedst som Novo udvider på livet løs, må det lokale politi suse til og fra byggepladsen for at fange tyveknægte.

Ifølge Ekstra Bladet har de blandt andet måttet eftersætte tre hætteklædte skikkelser, som efter blot 20 minutter kom ud med to store skraldespande fyldt med værktøj til en anslået værdi af 150.000-200.000 kroner. 

Tyvene bliver kun fanget kort på et videokamera, der tilhører en nærliggende butik, og efterlader intet andet end fodaftryk i græsset og et hul i det omkringliggende hegnet. 

Men efter fire dage så det lokale politi ikke længere nogen grund til at fortsætte efterforskningen.

"Der ses ikke at være yderligere relevante efterforskningsmuligheder, der kan føre til identifikation af gerningsmanden. Sagen genoptages, hvis der kommer nye oplysninger af betydning for sagen," fremgår det af politirapporten. 

Men sådanne tilfælde kommer sjældent alene.

Faktisk kan Ekstra Bladet via en aktindsigt afsløre en hel række store tyverier, der gennem det seneste halvandet år har raseret medicinalgiganten Novo-Nordisks byggeplads i Kalundborg. 

I alt har Novo fået stjålet værktøj for over en halv million kroner i løbet af byggepladsens levetid.

Novo Nordisk har dog ingen kommentarer til tyverierne. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig