Stort pristjek af Rema 1000, Netto m.fl.: Her er dagligvarerne billigst

Af: Lucas Andreas

|

15/04/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock.com / Google maps
Foto: Shutterstock.com / Google maps
Nyt supermarked indtager førstepladsen i det nyeste pristjek.

Mest læste i dag

Et nyt pristjek har afsløret en ny mand i front blandt supermarkedskæderne, når det kommer til at have de billigste priser.

Undersøgelsen, der blev foretaget af B.T. mandag den 3. april, involverede en nøje gennemgang af hver kædes prissætning uden hensyntagen til midlertidige kampagnepriser.

"Vi har konsekvent gået efter de billigste varianter for at sikre, at vores data præcist reflekterer, hvad forbrugerne ville betale under normale shoppingforhold," forklarer en journalist fra B.T. Denne tilgang sikrer, at resultaterne ikke er forvrænget af kortvarige tilbud, hvilket giver et klart billede af den generelle prisniveau.

Det omfattende pristjek på 40 dagligvarer afslørede, at Lidl tilbyder de laveste priser sammenlignet med ni andre store kæder, hvilket markerer et signifikant skifte i detailhandelslandskabet.

Lidl, der tidligere ofte har fundet sig selv nær toppen, men sjældent på førstepladsen, stod som den klare vinder med en samlet pris på 642,70 kroner for de undersøgte varer. Dette var mere end 44 kroner billigere end den dyreste konkurrent, en margin der kan føles betydelig for den almindelige forbruger.

"Det er ikke kun et spørgsmål om enkelte stjerneprodukter, men en bredt funderet prisfordel på tværs af hele varesortimentet," tilføjer journalisten. Lidl har klaret sig godt på trods af at være dyrere på enkelte varer som hvedemel, hvilket demonstrerer en generel lavprisstrategi der appellerer til prisbevidste kunder.

Fordelen ved B.T.’s metodologi er at den tilbyder et realistisk indblik i dagligvarepriserne, et værdifuldt værktøj for forbrugerne til at forstå, hvor deres penge går hen. Ulempen, som B.T. også påpeger, er at den ikke fanger de potentielle besparelser fra kampagnetilbud, som mange kunder benytter sig af.

Denne prisføringstaktik kan være afgørende, da den påvirker, hvor danskere vælger at handle.

I Lidl kostede kurven med de 40 varer 642,70 kroner.

Rema 1000 kom på en anden plads med en pris på 644,31 kr., efterfulgt af Coop 365 med 347,95 kr. og Netto med 348,85 kr.

Med sådanne oplysninger kan forbrugerne træffe mere informerede valg om, hvor de kan få mest ud af deres penge. Lidl's succes i dette pristjek indikerer en fortsat konkurrence om at tiltrække og beholde kunder baseret på pris, i et marked hvor hver krone tæller.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig