Stort vejarbejde fører til hastighedsnedsættelse på populær motorvej

Foto: Shutterstock

I midten af juli går Vejdirektoratets entreprenør i gang med at sætte de første støjskærme op. Det kan give gener for trafikken, advarer Vejdirektoratet nu.

Omkring 15 km af Østjyske Motorvej mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd blev i årerne 2018-2019 udbygget fra fire til seks spor. Som en del af projektet opsætter Vejdirektoratet nu støjskærme. Det fortæller netop Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

”Vi sætter i alt cirka 2900 meter støjskærme op omkring Skanderborg. Det bliver tre separate skærme fordelt omkring Skanderborg S og Vrold og ved Skanderborg V. De skal være med til at mindske støjgenerne for de borgere, som bor tættest på motorvejen,” siger Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Nærmere bestemt kommer der cirka 900 m støjskærm mellem nord for Vrold Sø frem til tilslutningsanlæg 53 Skanderborg S (Vrold), 400 m støjskærm mellem ramperne ved tilslutningsanlæg 53 Skanderborg S (Vrold) og 1,6 km støjskærm mellem Vestermose ved Mossøvej og frem til tilslutningsanlæg 52 Skanderborg V.

”Støjskærmen mellem ramperne ved tilslutningsanlæg 53, som vi går i gang med nu, monteres oven på den støjvold, der allerede er etableret af overskudsjord fra projektet. Det betyder, at støjafskærmningen får en samlet højde på op til 9 meter, og dermed får en bedre effekt for borgerne i Vrold,” siger Robin Højen Madsen.

Støjskærmen ved tilslutningsanlæg 52, Skanderborg V får en højde på 6 meter, oplyser Vejdirektoratet. 

Læs også

LIGE NU: Politiets dykkere afsøger dansk havn

Trafikale gener

Vejdirektoratet fortæller, at arbejdet vil påvirke trafikken. 

"Fra den 12. juli vil der være to spor i nordgående retning på strækningen mellem syd for tilslutningsanlæg 53 Skanderborg S frem til efter tilslutningsanlæg 52 Skanderborg V. Hastigheden vil være 80 km/t."

"Det højre spor og nødsporet inddrages til arbejdsareal. Sporreduktionen vil være der til udgangen af 2021, hvor Vejdirektoratet forventer, at alle tre støjskærme er færdigopsatte."

Læs også

Dukker ikke op i coronapasset: Nu advarer ministeriet