Straffes med kæmpe bøde

Foto: Shutterstock

Nu er afgørelsen truffet

Brøndby IF levede ikke op til reglerne for ”sikkerhed og orden på stadion” til sæsonens sidste kamp i Superligaen og bliver derfor sanktioneret af Fodboldens Disciplinærinstans. Det kommer til at koste fodboldklubben en stor bøde, viser det sig fredag. 

"Mandag den 24. maj mødte Brøndby IF FC Nordsjælland på Brøndby Stadion, og i den forbindelse var Brøndby IF’s sikkerhed på stadion ikke tilstrækkelig, vurderer Fodboldens Disciplinærinstans. Derfor  tildeles Brøndby IF nu en bøde på 450.000 kroner," skriver Dansk Boldspils Union i en pressemeddelelse. 

"Derudover fradømmes Brøndby IF også retten til at spille én hjemmekamp i Superligaen eller pokalturneringen med tilskuere. Den sanktion er dog betinget og bortfalder, hvis der i løbet af den kommende sæson ikke opstår lignende situationer der kan tilregnes Brøndby IF."

Læs også

Ældre dame straffer 17-årig for brud på corona-restriktionerne

Flere kritikpunkter

Da kampen blev fløjtet af, løb mange af hjemmeholdets fans på banen for at fejre, at Brøndby IF var blevet mestre, og det er en overtrædelse af reglerne.

Desuden er Fodboldens Disciplinærinstans kritiske over for Brøndby IF’s sikkerhedsmæssige foranstaltninger ved indgangen til stadion, hvor de lod et stort antal tilskuere komme ind uden visitation ved kampens afslutning. I samme ombæring har man ikke fulgt sikkerhedsforskrifter angående håndtering af COVID-19 Her blev stadionkapaciteten væsentligt overskredet.

Før under og efter kampen antændte Brøndby IF’s fans desuden en stor mængde pyroteknik inde på stadion, der ligeledes er i strid med cirkulæret om sikkerhed og orden på stadion.

Fodboldens Disciplinærinstans finder dermed, at Brøndby IF tilsidesatte flere regler i reglementet for sikkerhed og orden, oplyses det i pressemeddelelsen. 

Læs også

Annette Heick får muligheden - men vil ikke benytte sig af den

 

 

 

Læs også