Strammer retningslinjer: Nu gøres ansigtsmasker obligatoriske

Nyheder
Fremover skal alle over 6 iføre sig ansigtsmasker i en særlig situation. Foto: Shutterstock
Onsdag er det blevet klart, at det fremover bliver tvunget at bære ansigtsmasker, når de flyver med SAS indtil 31. august. Det sker i forbindelse med, at flyselskabet strammer sine retningslinjer.

Mest læste i dag

Ifølge SAS, så viser undersøgelser, at det er ekstremt få tilfælde af smitte, som kan spores tilbage til flyrejser. Alligevel har SAS under coronakrisen indført en række tiltag for at begrænse spredningen af virusset under rejsen. 

De nye retningslinjer er som følger: 

  • Det bliver obligatorisk for alle passagerer over alderen 6 år at bære ansigtsmaske på alle SAS flyvninger fra d.18. maj til d.31. august. 
  • Alle fly bliver rengjort og desinficeret i henhold til nye rutiner, som er tilpasset den ekstraordinære situation
  • Nye boardingrutiner sikrer bedst mulig afstand om bord. Passagerer med sæde bagerst boarder flyet først for at undgå at passere andre passagerer
  • Alle ikke-nødvendige løse genstande er fjernet, for eksempel læsestof i sædelommen, puder, tæpper og bakker
  • Ingen servering af mad ombord for at mindske kontakten mellem passagerer og personale
  • Håndbagage er begrænset til et styk per passager 

Vil påvirke luftfarten

Rejserestriktionerne vil i høj grad fortsat påvirke luftfarten, men SAS er forberedt på at flere og flere har behov for at flyve.

"Gode rutiner for at begrænse smittespredning og ren tør luft ombord, gør flyet til en af de sikreste transportformer. Mange mennesker i Skandinavien er dybt afhængige af SAS og af flyet som transportmiddel. Man kan være helt tryg ved, at vi ser på alle forhold vedrørende sundhed og sikkerhed med største alvor," siger Mattias Hedrén, VP Safety & Security hos SAS. 

SAS følger udviklingen nøje og samarbejder tæt med nationale og internationale myndigheder og eksperter for at sikre den bedst mulige overgang fra coronakrisen til en mere normal situation.

 

 

Anbefalet til dig