Strandfoged ved populær strand udsender advarsel: Pas på kviksandet

Af: Lucas Andreas

|

12/06/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Man bør tage sine forholdsregler mod kviksandet, hvis man skal færdes på stranden.

Mest læste i dag

Kviksand er en skjult fare, der kan overraske selv de mest erfarne strandgæster.

Fænomenet som for manges vedkommende er noget, de mest af alt kender til fra film og historier, kan faktisk udgøre en reel trussel, hvis man ikke er opmærksom på advarselstegnene.

I det naturskønne område omkring Klitmøller, hvor Nors Å munder ud i Vesterhavet, er der nu en advarsel fra en lokal strandfoged om den potentielle fare for kviksand.

Det skriver TV 2 Nord.

I Klitmøller-området har strandfoged Mogens Goul-Jensen observeret, at sandet på stranden nogle steder er blevet så ustabilt, at det ikke kan bære vægten af en person. Hvis man går på sandet kan det resultere i, at man pludselig synker ned i sandet.

Ifølge Goul-Jensen skyldes dette de seneste ugers kombination af regn og kraftig blæst, som har forstyrret sandets struktur. "Der kan være fast bund et sted, og pludselig kan man ryge i," fortæller han til TV 2 Nord.

For at undgå uheld anbefaler Mogens Goul-Jensen, at besøgende, der bevæger sig ud på stranden, medbringer en stok. Stokken kan bruges til at teste sandets stabilitet, inden man træder videre.

Klitmøller er ikke det eneste sted, hvor kviksand har skabt problemer. Tidligere i juni måtte Nordjyllands Beredskab redde en fransk turist, der sad fast i sandet i Hirtshals.

Så selvom en tur til stranden ofte forbindes med afslapning og naturskønne oplevelser, minder advarslen om, at naturens kræfter altid skal tages alvorligt.

Anbefalet til dig