Streamingtjeneste bløder: Var i fare for at gå konkurs

Af: Kasper Rud

|

18/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Stor streamingtjeneste taber abonnenter og var bange for at gå konkurs.

Lige nu læser andre også

Konkurrencen på det danske streamingmarked er intens, med flere store aktører, der kæmper om seernes opmærksomhed og penge.

Tjenester som Netflix, HBO Max, Viaplay og Disney+ tilbyder et bredt udvalg af film, serier og sportsindhold, hvilket giver forbrugerne et væld af valgmuligheder.

Samtidig står de danske streamingtjenester over for udfordringer med at fastholde abonnenter og tiltrække nye kunder i et marked, hvor priskonkurrence og eksklusivt indhold spiller en afgørende rolle. Teknologiske innovationer, brugeroplevelse og målrettede marketingstrategier er nøglefaktorer, der kan afgøre, hvilke tjenester der vil dominere fremtiden i Danmark.

Viaplay Group står midt i en udfordrende tid, hvor streaminggiganten ser et fald i antallet af abonnenter trods en lille stigning i omsætningen i første halvår. Selskabet oplevede et driftsunderskud på 387 millioner svenske kroner, hvilket dog er en forbedring på 177 millioner i forhold til samme periode sidste år.

Det skriver Ekstra Bladet, via ritzau.

Prisstigninger har bidraget til den øgede omsætning, selvom færre abonnenter benytter tjenesten. For at modvirke tabet af kunder, har Viaplay indført skærpede regler for deling af abonnementer.

Antallet af samtidige brugere per abonnement er blevet reduceret, hvilket ifølge administrerende direktør Jørgen Lindemann Madsen allerede viser positive resultater. "De første tegn ser gode ud, og vi forventer, at vores kunder spiller fair, så de fortsat kan nyde vores stærke tilbud inden for sport, film og serier," udtaler han i en pressemeddelelse.

Sidste år meddelte Viaplay, at selskabet risikerede konkurs og derfor måtte hente ny kapital gennem aktieudstedelser. Som led i omstruktureringen trak Viaplay sig fra markederne i USA, Storbritannien, Canada, Polen og de baltiske lande.

Fremover vil fokus være på de nordiske lande og Holland, samt salg af egenproduceret indhold til andre udbydere.

Trods fremskridt er der stadig en lang vej at gå for Viaplay.

Jørgen Lindemann Madsen erkender: "Vi har gjort pæne fremskridt indtil videre, men der er stadig meget at gøre, før vi er tilbage som det succesfulde, konkurrencedygtige, overskudsgivende og værdiskabende selskab med positivt cash flow, som vi var."

Mandag formiddag oplevede Viaplay-aktien en stigning på 3,5 procent på Børsen i Stockholm. Dog har aktien samlet set mistet 95 procent af sin værdi over de seneste 12 måneder, hvilket understreger den fortsatte udfordring for virksomheden i at genvinde sin tidligere succes og markedsposition.

Anbefalet til dig