Strejfede mutters alene rundt: Højgravid Pixie var selv blot en halvstor killing

Nyheder
Pixie med sine killinger. Foto: Dyrenes Beskyttelse
Det er ikke uden problemer, når helt unge katte bliver gravide.

Mest læste i dag

I starten af april kom en ganske ung kat ind på Viborg Internat.

Katten var bare 8 måneder gammel, så den var i virkeligheden selv en halvstor killing. Katten kom ind via Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvor en borger havde set den humpe rundt alene. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse. 

Katten blev døbt Pixie, og blev straks behandlet og fik den pleje og omsorg hun havde brug for. Det viste sig, at Pixie var højdrægtig og meget tæt på fødsel, så selvom hun kun var 8 måneder, skulle hun nu til at være mor for første gang.

Gør det tidligt 

For at give Pixie mest muligt ro, fødte hun sine killinger ved en plejemor. Desværre går det sjældent uden problemer, når killinger får killinger. Selve fødslen gik fint, men i første omgang ville Pixie ikke lade killingerne kommer hende nær for at spise. Det krævede derfor en ekstra indsats, at få Pixie til at acceptere sine killinger.

En kat kan blive drægtig allerede fra den er 5-7 måneder, og derfor er det vigtigt at få neutraliseret sin kat tidligt. Det gælder selvfølgelig både hunkattene og hankattene, da alle katteejere har et medansvar for ikke at få flere uønskede killinger til verden.

”Det er vigtigt at man er opmærksom på som kattejer, at selv store killinger kan blive drægtige. Det er derfor meget vigtigt at man får sin kat neutraliseret inden den bliver kønsmoden, så der ikke kommer uønskede killinger,” forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Heldigvis var Pixie i gode hænder og det var derfor muligt, at hjælpe både Pixie og hendes killinger. Det lykkedes Viborg Internat, i samarbejde med dyrlægen, at få Pixie til at acceptere killingerne, men hvis hun havde født dem ude i naturen, så havde hun højst sandsynligt forladt dem.

”Det er virkelig vigtigt, at være opmærksom på, at store killinger også får killinger. Allerede en uge efter hunkatten har født sine killinger, kan hun komme i løbetid igen. Her kan hun i princippet blive drægtig igen. Derfor skal katte neutraliseres inden de bliver kønsmodne, så man undgår en situation som denne,” afslutter Jens Jokumsen.

Mormis Pixie og hendes killinger bliver selvfølgelig neutraliseret inden de engang skal ud i nye hjem.

 

Anbefalet til dig