Streng økonomien presser ægtepar - men nu er deres minder reddet

Nyheder
Ægteparret fejrede sejren med en omgang spandauere. Foto: Shutterstock
Et ægtepar vandt seks millioner kroner i Lotto. Pengene faldt på et tørt sted, da de havde sat huset til salg på grund af pengemangel.

Mest læste i dag

Et ægtepar i tresserne fra Roskilde Kommune fik sig en glædelig overraskelse en tidlig søndag morgen for lidt over en uge siden. Kvinden i ægteparret lå og sov, da manden, som altid står meget tidligt op, kom ind og klappede hende på armen med noget af en nyhed.

"Han står op mellem fire og fem om morgenen, og det er alt for tidligt for mig. Så han plejer at lade mig sove videre. Men han var meget insisterende og sagde: Skat, vi har vundet. Vi har vundet!"

Kvinden fortæller, at parret har spillet Lotto siden lotteriets begyndelse, og at manden før har lavet fis med hende ved at sige, at Lotto gevinsten var hjemme. Hun var derfor meget skeptisk og sagde, at han skulle holde op og lade hende sove videre.

"Til sidst nærmest trak han mig med ind i stuen, hvor vi så tjekkede kuponen på vores app. Og ganske rigtigt stod der, at vi havde vundet seks millioner kroner. Så kan det nok være, at mor her vågnede," lyder det fra kvinden, som fortæller, at de gerne vil være anonyme.

Traf meget hård beslutning

Parret, der er millionærer nr. 3655, var noget forvirrede og kunne ikke rigtig sidde stille, indtil klokken blev så mange, at deres lokale forhandler åbnede, så de kunne komme ned og præmiesøge kuponen.

"Vi gik rundt og rundt om os selv og kunne slet ikke finde ud af, hvad vi skulle gøre. Men da forhandleren endelig åbnede, fik vi da købt en spandauer og en tebirkes med hjem for at fejre det lidt."

Da parret lidt senere ringede til deres døtre og fortalte nyheden om den store gevinst, blev tårerne sluppet løs.

"De vrælede nærmest om kap vores døtre og min mand. Vi har været igennem en hård tid med sygdom og økonomi, der ikke slog til. Efter vi blev pensionister, har vi måttet sande, at vi ikke længere har råd til at bo i vores elskede hus, hvor vi har boet i mange år. Et hus, hvor vores børn er vokset op, og hvor vi har så mange minder fra. Vi satte det faktisk til salg en uge før, vi vandt, hvilket var en virkelig, virkelig hård beslutning," lyder det.

Gevinsten nu giver mulighed for, at de kan blive boende samt at fokusere mere på helbredet. De har også lidt ekstra meget under corona-krisen, da især kvinden er i risikogruppen og derfor har været helt isoleret fra sine elskede børn og børnebørn i flere måneder nu.

"Jeg har jo set dem på Facetime og sådan, men det er jo ikke det samme, når man er vant til at se dem ofte og er meget tætte. Men nu lysner det heldigvis. Vi har endnu kun fortalt om gevinsten til vores døtre, da vi gerne vil sige det til børnebørnene, når vi er samlet alle sammen. Så vi påtænker at fejre det med en lille fest. De skal selvfølgelig også alle have noget at snolde for."

Vil have det godt

Udover at dele penge ud til familien har parret købt en brugt bil og har også planer om at anskaffe sig en ny vaskemaskine og tørretumbler.

"Vi skal ikke ud og købe en masse ting, vi skal bare bruge pengene til at have det godt. Vi har desuden altid haft en drøm om at invitere hele familien med på en rejse og få den oplevelse sammen. Jeg ved godt, der nok går lidt tid. Men så har vi god tid til at gå og drømme," fortæller hun.

I det hele taget der stor lykke hjemme i huset i Roskilde Kommune.

"Det er så hyggeligt. Min mand og jeg går og småfniser og sender hinanden glade blikke hele tiden. Det er ikke gået helt op for os, at dette rent faktisk er sket for os. Jeg har altid rullet lidt med øjnene, når min mand har sagt, at vi vinder en dag. Men han fik ret, og det er jo bare fantastisk."

 

Anbefalet til dig