Strøgforening deler trist meddelelse: Populær juletradition er slut efter 20 år

Af: Lucas Andreas

|

16/10/2024

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Den kendte juletradition er slut.

Lige nu læser andre også

Julehyggen i Aarhus har lidt et knæk.

Det må være konklusionen, efter Strøgforeningen i byen har meldt ud, at den ikoniske stjernehimmel over Strøget ikke længere vil pryde bybilledet.

Efter 20 år med lysende pærer og snebolde, der har skabt julestemning for tusindvis af aarhusianere, er det nu slut. Strøgforeningen, som har stået for opsætningen, er blevet opløst på grund af økonomiske vanskeligheder.

Formand for foreningen, Claus Broberg, udtrykker sin ærgrelse over situationen.

"Det er møgærgerligt, og vi ved, stjernehimlen vil blive savnet. Men det er uigenkaldeligt slut nu. Vi er en frivillig forening med stadig færre medlemmer, og vi kan ikke rejse pengene alene," siger han til Aarhus Stiftstidende.

Allerede i 2023 begyndte usikkerheden at melde sig, da Strøgforeningen stod over for store økonomiske udfordringer.

I september samme år advarede Aarhus Stiftstidende om, at foreningen måske ikke ville kunne hænge stjernehimlen op på grund af en næsten tom kasse. Krisen har nu ført til foreningens opløsning og dermed afslutningen på en juletradition, som mange vil savne.

Stjernehimlen er blevet sat på auktion, og det betyder, at den næppe vil vende tilbage til Aarhus i sin vante form.

Det efterlader et tomrum i byens juleudsmykning og en følelse af, at en æra er slut for Strøget. Hvad der vil erstatte den velkendte himmel af lys, står stadig hen i det uvisse, men én ting er sikkert – julen i Aarhus bliver ikke helt som den plejer.

Anbefalet til dig